Vyhlásenie hnutia Matoviča a Hegera k mimoriadnej situácií

Vyhlásenie lídra OĽANO Igora Matoviča a predsedu vlády Eduarda Hegera.

"Kolegovia z SaS pred celým Slovenskom po voľbách sľúbili bezhraničnú lojalitu a vernosť demokratickým voličom. Po odchode z koalície zase sľúbili byť konštruktívnou opozíciou. To čo sa deje dnes, vidíte sami.

Dnes o 17. hodine rozhodnú o osude koalície hlasy skorumpovanej mafie, voči ktorej sme svojho času spolu s SaS bojovali. Rozhodnú hlasy ľudí, ktorých sami nazývajú fašistami. A rozhodujúci hlas bude patriť človeku, ktorému sa z noci do rána záhadne obrátilo svedomie.

Slovensko nevyhnutne potrebuje pokoj. Toto konanie však prináša rozvrat. Povalenie vlády v tomto čase spôsobí totálny chaos a neschválený štátny rozpočet strádanie ľudí a mimoriadne ekonomické škody pre štát.

Do politiky som vstúpil s dvoma hlavnými cieľmi - odstaviť skorumpovaných politikov od moci a takto zachránené financie dať do rúk najmä rodinám s deťmi. Nikdy neustupujem zlu, ale ešte viac mi záleží na rukojemníkoch. Dnes sú však rukojemníkmi všetci ľudia na Slovensku.

Preto ponúkam SaS moju demisiu.

Moja ponuka platí, ak klub SaS stiahne návrh na vyslovenie nedôvery vláde a podporí návrh štátneho rozpočtu v predloženej podobe, čím ľudia konečne prestanú byť rukojemníkmi politických hier.

Prosím o pochopenie najmä mojich voličov. Toto nie je zrada, len ďalšia časť nášho zápasu," vyhlásil Igor Matovič.

"Ak strane SaS záleží na Slovensku, ak jej záleží na občanoch, tak verím, že túto férovú ponuku dnes príjmu. O 12:00 mám stretnutie s Richardom Sulíkom," vyhlásil Eduard Heger.