Kuchárska šou Na nože konkurencii nedala najmenšiu šancu (FOTO)

Kuchárska šou Na nože konkurencii nedala najmenšiu šancu (FOTO) Foto: Markíza

Včerajšiu premiérovú epizódu si pozrelo doposiaľ najviac divákov v rámci aktuálnej 2. série, tradične zabodoval aj seriálový hit Mama na prenájom a večerné spravodajské relácie Televízne noviny a Počasie.

Kuchárska reality šou Na nože, v ktorej renomovaný šéfkuchár Martin Novák podáva pomocnú ruku reštauráciám, ktoré sa ocitli v problémoch, sa týždeň čo týždeň teší rastúcemu diváckemu záujmu. V hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 sa celosvetovo úspešný formát v stredu 4. októbra 2023 stal absolútne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

V tejto komerčne cieľovej skupine si piata premiérová epizóda 2. série Na nože pripísala doposiaľ najvyšší jesenný rating 7,9 % a rovnako aj najlepší trhový podiel 29,9 %. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom si tak z hľadiska ratingu polepšila o 1,0 percentuálny bod a trhový podiel jej narástol o 1,9 percentuálneho bodu.

Obľúbená šou si bez problémov poradila s konkurenčným seriálom Prokurátorka (share 13,0 a 13,8 % v CS 12-54) na TV Joj, ako aj s filmom Vraždy v Biote (share 7,8 % v CS 12-54) na Jednotke RTVS. Obzvlášť zabodovala v cieľovej skupine mladých žien vo veku od 15 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania seriálu zabezpečili trhový podiel až 46,6 %.

Šéfkuchár Martin Novák vo včerajšej časti navštívil reštauráciu U zlatého tanku v malej dedine Divina pri Žiline, vychutnalo si ju celkovo 361-tisíc divákov starších ako 12 rokov, čo je v rámci aktuálnej 2. série doposiaľ najvyšší počet. V čase vysielania malo Na nože dosah až na 533-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).