Hlas schválil nominácie na ministrov aj na predsedu parlamentu

Hlas schválil nominácie na ministrov aj na predsedu parlamentu Ilustr. foto: Facebook Peter Pellegrini

Predsedníctvo HLASu dnes schválilo nominácie strany na post predsedu Národnej rady Slovenskej republiky a na posty ministrov novej vlády. Na základe koaličnej zmluvy so stranami Smer a SNS obsadí HLAS sedem ministerských kresiel:

„Sme presvedčení, že nová vláda musí začať od prvého dňa tvrdo pracovať na riešení zásadných problémov ľudí na Slovensku. Preto sme našich nominantov vyberali s maximálnou zodpovednosťou – tak, aby každý nový minister nebol nováčikom vo svojej oblasti, ale mal s ňou už doterajšiu skúsenosť. V súlade s politickou kultúrou oznámim tieto mená predsedovi Smeru Robertovi Ficovi, ktorý je poverený zostavením vlády, a následne ich v utorok predstavíme aj verejnosti,“ uviedol po rokovaní predsedníctva líder HLASu Peter Pellegrini.

HLAS na základe koaličnej zmluvy ponesie zodpovednosť za ministerstvá sociálnych vecí, zdravotníctva, školstva, vnútra, regionálneho rozvoja, hospodárstva a za post vicepremiéra, zodpovedného za európske prostriedky z plánu obnovy. Nominuje aj kandidáta na post predsedu Národnej rady Slovenskej republiky.

„HLAS s plnou vážnosťou preberá najväčšiu zodpovednosť v rámci novej vládnej koalície za rezorty, ktoré najviac ovplyvňujú život ľudí na Slovensko. Zároveň hovorím veľmi otvorene, že sú to ministerstvá náročné a mnohé z nich sú po vládach Igora Matoviča a Eduarda Hegera v katastrofálnom stave. Ale spravíme presne to, čo sme pred voľbami sľubovali. Budeme sa snažiť čo najrýchlejšie upratať neporiadok, ktorý tu po predchádzajúcich vládach ostal, a potom dať všetkým týmto oblastiam výrazné impulzy, aby sme štyri roky neprešľapovali na mieste a aby ľudia pocítili skutočné výsledky,“ zdôraznil Peter Pellegrini.