IKEA spustila veľké zlacňovanie, znížila ceny stoviek výrobkov

IKEA pokračuje v snahe byť pre zákazníčky a zákazníkov cenovo dostupnejšia. Na slovenskom trhu znižuje ceny ďalších 1 900 výrobkov. Druhá vlna zlacňovania sa týka aj vybraných najpredávanejších výrobkov, medzi ktorými nechýbajú napríklad skriňovú zostavu PAX, úložné zostavy BESTÅ alebo MALM. Niektoré z nich zlacnejú až o 40 %. Nové nižšie ceny tak má od začiatku septembra približne tretina sortimentu, čo predstavuje asi 3 100 výrobkov.

„Vyvinuli sme maximálne úsilie, aby sme čo najviac znížili naše prevádzkové náklady, optimalizovali interné procesy a logistiku. Tieto úspory, stabilizácia dodávateľských reťazcov a dopravnej infraštruktúry po pandémii nám umožnili premietnuť úspory do cien. Aby sme zabezpečili plnú skladovú dostupnosť zvýhodnených produktov pre všetky zákazníčky a všetkých zákazníkov, znížili sme ceny v dvoch fázach – v septembri a teraz v októbri“, vysvetľuje Lucia Klečková, riaditeľka obchodného domu IKEA Bratislava.

Druhá vlna zlacňovania sa uskutoční koncom októbra, v termíne 25.10. až 1.11. 2023, a týka sa všetkých kategórií sortimentu vrátane kuchýň či nábytku pre riešenie úložných priestorov v domácnosti. Zahŕňa najobľúbenejšie zostavy PAX, BESTÅ, MALM.

Nové nižšie cenovky dostane aj ďalšia časť doplnkov. Niektoré výrobky zlacnejú až o 40 %, napr. stolík s úložným priestorom KVISTBRO, kuchynský riad FULLÄNDAD alebo nástenná polica LACK. Celkovo v priemere naprieč sortimentom tak ceny od septembra klesli o 13 %.

IKEA v prvej vlne zlacňovania v septembri, teda od začiatku nového finančného roka, zlacnila približne 1 200 výrobkov. V druhej fáze, teraz v októbri, pridáva ďalších 1 900 výrobkov. Celkovo tak znížila ceny už približne 3 100 výrobkov, čo predstavuje asi tretinu sortimentu.

„Ide doposiaľ o najvýraznejšie zníženie cien naprieč sortimentom IKEA, aké som mala možnosť zažiť. Našim cieľom je robiť maximum pre to, aby sme zostali cenovo čo najdostupnejší a aj naďalej hľadali každú príležitosť na zníženie cien,“ uzatvára Lucia Klečková.