Lidl znižuje cenu stoviek základných potravín, pozrite sa koľko

Lidl znižuje cenu stoviek základných potravín, pozrite sa koľko

Zníženie cien sa v Lidli týka stovky základných potravín a platí minimálne do Veľkej noci.

 

„Keď boj proti vysokým cenám, tak poriadny!“ povedali si v Lidli a zrušili daň z pridanej hodnoty na stovke základný potravín. Od 11. marca klesne cena množstva najbežnejšie kupovaných produktov o 10%. Zlacnenie je platné vo všetkých 164 predajniach diskontu na Slovensku a Lidl garantuje, že nové ceny budú platiť minimálne do Veľkej noci.
Lidl znížil cenu základných potravín ako napr. chlieb, maslo, mlieko, zemiaky, viacero druhov mäsa, jablká, paradajky, cibuľu, jogurty. Zlacnenie o desať percent sa týka aj mnohých ďalších produktov, ktoré si zákazníci kladú do košíkov prakticky pri každom nákupe.
„S bojom proti zdražovaniu to myslíme naozaj vážne. Teším sa z toho, že už niekoľko týždňov sú ceny v našich predajniach na úrovni z minulého roka. Teraz ideme ešte ďalej a zákazníkov odbremeníme od dane z pridanej hodnoty pri sto základných potravinách. Do tohto zníženia cien investujeme stovky tisíc eur, aby sme ochránili peňaženky našich zákazníkov a dopriali im ešte bohatšiu Veľkú noc,“ povedala Zita Szlavikovics, generálna riaditeľka Lidl Slovenská republika.
Skutočnosť, že Lidl tlmí infláciu dokazuje aj analýza portálu Finstat1. Z nej vyplýva, že Lidl je jediným reťazcom na Slovensku, ktorému v priebehu troch rokov klesol podiel obchodnej marže na tržbách za tovar. Ceny, za ktoré nakupoval Lidl tovar od dodávateľov teda rástli rýchlejšie než ceny na pultoch. Diskont neprenášal zdražovanie v plnej miere na plecia zákazníkov a aj tým potvrdil pozíciu lídra v nízkych cenách na Slovensku.
Zodpovedný prístup Lidla k cenám vnímajú aj zákazníci. V tom, že Lidl ponúka najlepší pomer kvality a ceny na Slovensku potvrdili v posledných mesiacoch spotrebiteľské prieskumy od troch rôznych agentúr: Icertias2, 2muse3 a NMS4. Rovnako aj zber cien agentúry ACRC5 preukázal, že Lidl je najlacnejší obchod s potravinami v našej krajine.