Ďakujeme prokurátorom ÚŠP za ich prácu. Nie je všetkým dňom koniec

Ďakujeme prokurátorom ÚŠP za ich prácu. Nie je všetkým dňom koniec Foto: Hnutie Slovensko

Slovensko bolo vďaka Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) bezpečnejšou krajinou. Dokazujú to konkrétne výsledky ÚŠP. Potrestaní vinníci v kauzách nebankových subjektov, hrubokrkí mafiáni a od roku 2020, po odsúdení Dušana Kováčika a zmene na čele ÚŠP, bolo možné stíhať aj ľudí, ktorí vďaka kontaktom v politike stáli nad zákonom.

„Táto vláda nechce, aby Slovensko bolo bezpečnejšou krajinou. Chce, aby sa na Slovensku dalo bezpečne kradnúť. Preto znížila tresty za korupciu a zničila najúspešnejšiu inštitúciu v boji proti korupcii,“ povedal poslanec NR SR Gábor Grendel a dodal „Nie je všetkým dňom koniec. My budeme za spravodlivosť ďalej bojovať.“

Igor Matovič poďakoval menovite všetkým prokurátorom z Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorí sa v týchto dňoch z budovy ÚŠP sťahujú.

Po období korupčníka Dušana Kováčika dalo práve naše hnutie možnosť ÚŠP pod vedením Daniela Lipšica vyšetrovať všetkých zločincov bez rozdielu. „Vládna moc týchto prokurátorov pokorila a ponížila, mnohých upratala na oddelenia, kde budú štatistami a chce ukázať, že za spravodlivosť sa bojovať neoplatí. Sme vďační za prácu týchto prokurátorov a chceme ich poprosiť, aby boj za spravodlivosť nevzdávali. Veríme, že temno, ktoré dnes vládne je dočasné a opäť bude svietiť Slnko spravodlivosti,“ povedal líder hnutia SLOVENSKO Igor Matovič.

Aj Roman Mikulec sa poďakoval prokurátorom a zdôraznil, že vládna moc sa k nim nespráva korektne. „ÚŠP začal prekážať tejto vláde až vtedy, keď sa začali vyšetrovať ľudia napojení na Smer, Hlas a SNS. Je to čierny deň pre spravodlivosť na Slovensku a ľudia si to uvedomia až časom. Dnes oslavujú obvinení, obžalovaní, odsúdení a spravodlivosť dostala od mafie facku,“ povedal exminister vnútra Roman Mikulec.

„Človeka môžu potupiť, ale zlomiť sa môže len sám. Keď prestane veriť, že jeho boj má zmysel. Verím, že Slovensko raz bude opäť spravodlivým štátom. Potupili vás, ale nenechajte sa, prosím vás, zlomiť,“ odkázal prokurátorom ÚŠP Igor Matovič.

Ďakujeme prokurátorom za ich prácu a chceme dodať ľuďom nádej, že po najbližších voľbách znova rozviažeme ruky čestným prokurátorom a vyšetrovateľom.