Nová Digi distribuuje nový softvér pre HD Set-Top-Box KAON

Nová Digi distribuuje nový softvér pre HD Set-Top-Box KAON

V pondelok, 9.2.2015 o 5:00 hod. ráno, začneme s distribúciou nového softvéru pre HD Set-Top-Box Kaon, ktorý využívame pri produkte Nová DIGI, čo je služba satelitnej televízie. Softvér bude distribuovaný cez satelit ( OTA upgrade).

Podmienky updatu nového softvéru pre STB Kaon:

Ø zákazník by nemal vypínať STB počas procesu updatu,

Ø STB sa zákazníka nebude pýtať, či chce alebo nechce vykonať upgrade, ale okamžite ho vykoná,

Ø firmware je distribuovaný iba na ST TP1 transpondéry, to znamená, že STB zaznamená nový softvér, len ak je zákazník na danom transpondéry, teda pozerá ľubovoľný kanál tu šírený (napr. Wau, Plus, DIGI Sport 1-4 SD verzie, ale aj niektoré ďalšie programy), resp. na TV obrazovkách zákazníkov Novej DIGI sa objaví hláška, že je k dispozícii nový softvér. Táto hláška sa objaví prepínaním medzi kanálmi napríklad ako Dvojka, Wau, Doma, Dajto, DIGI Sport alebo Eurosport,

Ø upgrade STB užívateľovi nezmení jeho nastavenia a ani nezmaže alebo nezruší jeho nahrávky,

Ø ak má zákazník nastavené obľúbené kanály, tak mu k nim pribudnú už aj čísla, t.j. obľúbené bude mať číselne zoradené (je to z dôvodu novej funkcie zmeny poradia TV kanálov).

Hlavné výhody nového softvéru pre HD STB KAON sú:

Ø možnosť voľby vlastného poradia TV programov, menu obľúbené TV programy, možnosť zvoliť vlastné poradie a číslo kanálu,

Ø pridaná funkcionalita vyhľadávania a pridania FTA kanálov (voľne dostupné TV kanály a rádiá na satelitnej pozícii 1W), k dispozícii počas inštalačnej procedúry. (Ide o negarantované stanice, teda DIGI Slovakia negarantuje ich funkčnosť.)

Ø zobrazovanie informačnej správy v prípade, že sú k dispozícii nové televízne programy,

Ø dostupnosť viacerých slovenských rádií,

Ø automatické zobrazovanie podstránok teletextu,

Ø mení sa farebné prevedenie hlavného menu na STB.

Chceme pripomenúť aj možnosť odstránenia poruchy formou SMS

Nové technológie so sebou prinášajú nielen nové možnosti, ale často aj vyššiu komplexnosť, náročnosť na prevádzku a údržbu. Aj z daných dôvodov sa môže stať, že Nová DIGI nie vždy funguje podľa očakávaní užívateľov. Pre zjednodušenie a urýchlenie riešenia problémov sme už na konci roka 2014 priniesli možnosť odstránenia poruchy formou zaslania krátkej SMS na telefónne číslo: 0902 021 090. Počet zákazníkov reagujúcich na túto možnosť je nad očakávanie spoločnosti DIGI Slovakia.