Tohtoročné požiadavky na Ježiška? Kraľuje im vesmír, technické hračky a rozprávky

Tohtoročné Vianoce si pod stromčekom najčastejšie nájdete balíček plný adrenalínu okorenený štipkou inteligencie zahalený tajomstvom vesmíru vyšperkovaný rozprávkovým čarom..

Bratislava 2. decembra – Vianoce si zachovajú hravú detskú podstatu. Hitmi medzi darčekmi budú inteligentné zariadenia a tematické hračky. Vyplýva to zo štatistík najväčšieho nákupného radcu Heureka.sk. „Mnohí hovoria, že dnešné deti chcú pod stromček iba technologické vychytávky, nie je to však úplne pravda." Vesmírna sága ovládla okrem kín aj svet najpopulárnejšej detskej skladačky. „Fenoménom zostávajú hračky, tohtoročnou trefou do čierneho bude lego s motívom Star Wars. Obľúbené sú aj hry, ktoré rozvíjajú intelekt," vysvetlila obsahová manažérka portálu Heureka.sk Alexandra Čermáková.

Deti prepadli mrazivo-čarovnému príbehu sestier
Absolútne najviac slovenských detí písalo v listoch Ježiškovi prosbu o darček s motívom Ľadového kráľovstva. Emotívny príbeh sestier Anny a Elsy si získal malých aj veľkých a doslova spustil nákupné šialenstvo. „Táto animovaná rozprávka hrá u slovenských detí prím. Nakupujú sa hračky, topánky, batohy, jednoducho všetko s týmto motívom," tvrdí Čermáková.

Technologické „hračky"
Najmä staršie deti a dospeláci túžia pod stromčekom nájsť technologické novinky. Adrenalín, dychtivá snaha zachytiť bezprostredne zážitok a aktívny spôsob trávenia voľného času stavia outdoorovú kameru typu GoPro na poprednú priečku. „Slováci si začali užívať svoje adrenalínové skúsenosti opakovane, radi pri svojich zážitkoch a cestách využívajú tieto kamery. A už teraz možno povedať, že si ich pod stromčekom vybalí množstvo Slovákov," dodala Čermáková. Kult tela a aktívneho života sa pretlačil aj na zoznamy smerujúce Ježiškovi. Druhou rozšírenou kategóriou darčekov budú inteligentné hodinky a ďalšie „wearables", ktorými si merajú telesné funkcie športovci.

Notoricky známymi stálicami vianočného podsvetia zostávajú tablety a telefóny. Ich značky a parametre sa síce menia, no stále si ich pod vianočným stromčekom nájde množstvo Slovákov.