Výskum gemiusOvernight získal cenu IAB Europe Award

Gemius vyhral prestížnu cenu IAB Europe Award, ktorú toto združenie udeľuje inovatívnym výskumným riešeniam.

Ocenený bol výskum gemiusOvernight, ktorý bude od budúceho roka zavedený tiež v ČR v novej etape Netmonitoru.

Vyhlásenie cien prebehlo na konferencii Interact Congress v Lisabone 12. mája. Gemius súťažil v kategórii "Najlepšie internetové výskumné riešenia" s tromi ďalšími spoločnosťami. Pre spoločnosť Gemius je to už druhé ocenenie od združenia IAB Europe, prvé získal za svoj výskum Behavioral Panel Synthesis (BSP) v roku 2015.

"Cena združenia IAB Europe je potvrdením faktu, že európsky trh oceňuje naše úsilie a zároveň je vyvrcholením našej niekoľkoročnej usilovnej práce Posledné mesiace boli pre nás intenzívne aj preto, že sme zavádzali naše výskumné projekty v praxi: v marci sme spustili meranie multimediálneho obsahu v Poľsku a na Ukrajine a v máji sme vyhrali výberové konanie na dodávateľa auditu návštevnosti internetu v ČR, ", hovorí Piotr Ejdys, CEO spoločnosti Gemius.