Odídená redaktorka z RTVS nastupuje do Markízy

Odídená redaktorka z RTVS nastupuje do Markízy Foto: FB G. Kajtárová

Redaktorka spravodajstva a moderátorka diskusnej relácie Z prvej ruky Gabriela Kajtárová, ktorá sa minulý mesiac rozhodla odísť z RTVS, nastupuje do televízie Markíza, kde bude redaktorkou spravodajstva.


Kajtárová pracovala v RTVS päť rokov, predtým bola redaktorkou TASR. V roku 2016 bola korešpondentka pre rozhlas aj televíziu z Bruselu. Informáciu pre Omédiách.com potvrdili zdroje z Markízy aj samotná redaktorka.
"Mám radosť, že vo svojej novinárskej práci môžem pokračovať pod značkou sebavedomého a profesionálneho spravodajstva. Šancu od televízie Markíza si vážim. Mojich budúcich kolegov poznám ako novinárov, ktorí neraz otvárajú vážne kauzy. Verím, že medzi nich ľahko zapadnem," povedala Kajtárová pre Omédiách.com.

Z RTVS sa rozhodla odísť sama kvôli napätej situácii. „Z verejnoprávnych médií odchádzam po desiatich rokoch, z čoho uplynulých päť v RTVS pre mňa bolo životnou skúsenosťou. Bola som súčasťou kolektívu, ktorému na verejnoprávnej službe úprimne záleží,“ komentovala svoje rozhodnutie Kajtárová.

Jedna z hlavných redaktoriek rozhlasového spravodajstva RTVS bola posledné týždne za vedenia Petra Stano Maťašovskej podľa informácií Omédiách.com presúvaná do úzadia. Patrila medzi 11 redaktorov z rozhlasu, ktorí podpísali otvorený list a ktorých Stano Maťašovská označila v rozhovore pre Aktuality.sk za kričiacu menšinu, "ktorá neustále v médiách prezentuje nespokojnosť s pomermi v RTVS a nám neumožňuje, aby sme normálne pracovali."

Odporúčame aj: Vedenie RTVS dalo vyviesť z budovy českú novinárku

Kajtárová odchodom reagovala aj na reakciu vedenia na otvorený list, nepáči sa jej, že nadriadený zhadzuje svojich zamestnancov. „V rozhlasovom spravodajstve nasledovali výčitky, zosmiešňovanie, hrozby aj opakované výzvy na odchod ‚kričiacej menšiny‘. Odchádzam, no s čistým svedomím. Pre verejnoprávny priestor som spravila svoje maximum,“ povedala Kajtárová.

Do Markízy nastupuje začiatkom júna.

Zaujíma Vás zákulisie médií, sledujte nás aj na facebooku.