RTVS tají mená ľudí, ktorých prijali do spravodajstva. Sú to aj títo redaktori

RTVS tají mená ľudí, ktorých prijali do spravodajstva. Sú to aj títo redaktori Reprofoto TA3

Novou redaktorkou RTVS je napríklad Andrea Šuvadová. O tom, ako budú vyzerať hlavné správy, bude rozhodovať aj nový vedúci vydania Marek Zgalinovič.

Napätie medzi vedením spravodajstva a publicistiky RTVS vyústilo v posledných mesiacoch do odchodu viac ako dvadsiatky ľudí. Viacero kľúčových mien zo spravodajstva odišlo ku koncu júla. 

Kto týchto ľudí v spravodajstve nahradí? Spýtali sme sa hovorkyne RTVS Erike Rusnákovej. Tá však odmietla poskytnúť konkrétne mená.

Povedala len, že v júli skončila výpovedná doba šiestim interným redaktorom spravodajstva, jednej zahraničnej korešpondentke, trom interným editorom online redakcie. „V Sekcii spravodajstva začal ešte v júni pracovať jeden nový interný redaktor spravodajstva, v júli pribudli dvaja externí redaktori a v auguste šiesti interní redaktori. Od septembra nastúpia ďalší redaktori a naďalej pokračujú výberové konania na pozície redaktor a junior redaktor. Vo vedení spravodajstva nie sú žiadne zmeny. Čo sa týka editorov, posilnili sme ich o interných zamestnancov,“ povedala pre Omediach.com Rusnáková. Konkrétne mená odmietla povedať.

Podrobnosti: V Spravodajstve RTVS dalo výpoveď 12 nespokojných novinárov

„Menný zoznam zamestnancov a externých spolupracovníkov RTVS neposkytujeme vzhľadom na ochranu osobných údajov,“ dodala.
Podľa informácií Omédiách.com zmena nastala na pozícii editora hlavných správ. K Igorovi Zemanovičovi, ktorý prišiel pred niekoľkými mesiacmi, pribudol Marek Zgalinovič, dlhoročný redaktor spravodajstva RTVS, ktorý nastupuje na miesto po Igorovi Rabatinovi.

Odporúčame aj: Milá RTVS, nevyvažuj odborníkov konšpirátormi a čudákmi

Podľa našich informácií do RTVS nastúpila Andrea Šuvadová, bývalá moderátorka z TA3 a rádia Aktual. Je novou redaktorkou televízneho spravodajstva RTVS. V týchto dňoch v televíznom spravodajstve pribudli aj Peter Nittnaus, bývalý redaktor TA3, Ivan Tománek, bývalý redaktor agentúry SITA, ktorý pripravil už príspevok o bankách a účtoch firiem, aj bývalý redaktor Hospodárskych novín Erik Vrábel, ktorý prináša správy z regiónov.

Do RTVS sa v máji vrátila z Pravdy bývalá redaktorka STV Monika Maťová, bývalý redaktor TV JOJ Richard Bolješík  a z TA3 zahraničiarka Martina Orsághová.
V posledných dňoch v spravodajstve pribudli aj ďalšie nové mená: Jakub Prok, Martin Prôčka, Petronela Vavreková, Petra Pupalová, Daša Hodalová.

Zaujíma Vás zákulisie médií? Sledujte nás aj na facebooku.