Zomrel producent seriálu Mafiáni

Zomrel producent seriálu Mafiáni Reprofoto RTVS

Po vážnej chorobe zomrel v nedeľu televízny producent Miroslav Čížek.

 

O jeho úmrtí informujú jeho priatelia na facebooku ale aj golfový klub, ktorého bol členom. „Dnes dopoludnia prišli všetky golfové ihriská sveta o jeden neodolateľný úsmev. Náš kamarát, golfista a skvelý chlap Mirko Čížek prehral svoj najťažší súboj so zákernou chorobou. Večne veselý, usmiaty a zábavný,“ píše golfzona.sk.

Miroslav Čížek bol producentom dokumentárneho seriálu o slovenskom podsvetí s názvom Mafiáni, Súmrak bossov či dokumentu o futbalových majstroch Európy z Belehradu s názvom Finále.

Posledné roky bojoval s rakovinou. V auguste týždenník Plus 7 dní priniesol článok o jeho peripetiách, ako sa nemohol dostať v roku 2015 k potrebnému lieku na liečbu, a takmer zomrel. Šéf liekovej politiky podľa slov Čížka odmietol podpísať schválenie drahého lieku, ktorý si nemohli onkopacienti dovoliť platiť. (Jedna dávka vyšla 2400 eur, na mesiac boli potrebné dve dávky) „Deväť podpisov sme mali na papieri, kde bolo napísané, že tento liek je zadarmo, že ho ako pacientsky program dala firma, ktorá ho vyrába, a nebudeme nikomu nič platiť. Navyše tento liek môže pacientom zachrániť život. Chýbal jeden jediný podpis - šéfa liekovej služby ministerstva zdravotníctva... Ja som umieral a doktori prišli na vizitu a povedali mi, že mi nepodpísali tento liek. A chýba nám jeden jediný podpis. Dôvod nikto nepovedal,“ netajil Čížek rozčarovanie pre Plus 7 dní, ktorý sa k liekom dostal až po peripetiách a vďaka lieku sa mu v roku 2016 polepšilo. V auguste 2018 sa Čížek liečil v zahraničí.

V roku 2016 bol Čížek hosťom Talkshow Petra Marcina: