Kočnerova stránka Na pranieri, cez ktorú útočil na novinárov, je vypnutá. Videá zmizli

Kočnerova stránka Na pranieri, cez ktorú útočil na novinárov, je vypnutá. Videá zmizli

V lete spustil Marián Kočner projekt Na pranieri. Kočner si povedal, že aj on bude novinárom. Avizoval, že chce klásť otázky novinárom, politikom, ľuďom z verejnej správy a všetkým tým, ktorí o Slovensku rozhodujú.

 

Na facebookovej stránke Na pranieri a youtube zverejňoval svoje videokomentáre, v ktorých hlavne útočil na novinárov Denníka N, SME, Týždňa. Šlo o novinárov, ktorí písali o jeho kauzách.

Od včera je už stránka na facebookou vypnutá. Rovnako sa stratil aj youtube kanál Na pranieri.

 

Kočner na stránke Na pranieri rozoberal texty vybraných novinárov, ich súkromie, snažil sa ich dehonestovať. Facebookovú stránku Kočner pravdepodobne nespravoval sám, pár statusov na nej pribudlo aj keď už bol Kočner v cele.

Jeden zo záberov z videa Mariána Kočnera, ktoré natáčal aj na balkóne

Novinárom sa venoval aj vo vlastnej talkshow, ktorú mal s Petrom Tóthom, bývalým redaktorom SME a šéfom kontrarozviedky, ktorý má dnes podobný projekt Ďatel.sk. Napríklad v talkshow v Leviciach v roku 2017 sa Kočner sťažoval aj na Jána Kuciaka.

Zmizlo aj minimálne jedno video Petra Tótha, kde odpovedal na otázky čitateľov, kto ho platí a prečo sa stretáva s Mariánom Kočnerom.

Keď minulý rok Ján Kuciak, ktorý sa často venoval kauzám spojeným s Kočnerom, napísal článok o tom, že Kočner predal byt v luxusnej rezidencii v Bonaparte, Kočner mu zavolal a pohrozil mu, že bude "hľadať špinu" na jeho rodinu a potom to zverejní. „Začnem sa špeciálne venovať Vám, Vašej osobe, Vašej matke, Vášmu otcovi a Vašim súrodencom."

Kuciak sa obrátil na políciu, no tá nekonala. Po vražde novinára a jeho priateľky Martiny Kušnírovej sa prípadu venovala aj NAKA, trestné oznámenie odmietla.

Začiatkom júna po vražde Kuciaka Kočner zastrašoval ďalšieho novinára – redaktora denníka SME Adama Valčeka. Valček podal na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie. V júli vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry začal trestné stíhanie vo veci zločinu vydierania.

Napriek tomu Kočner v útokoch na novinárov pokračoval.
Kočner je aktuálne vo vyšetrovacej väzbe kvôli podozreniu z falšovania zmeniek. Podnikateľa v pondelok previezli z Justičného paláca v Bratislave do väznice v Leopoldove.

Talkshow s Petrom Tóthom z minulého roka v Leviciach. Kočner v nej útočí na novinárov, sťažuje sa aj na Jána Kuciaka, bolo to ešte pred vraždou. Pasáž o novinároch začína od približne 45 minúty.