Fico redaktorovi RTVS: Ste trápni! Zamyslíte sa, čo ste navystrájali v Sobotných dialógoch (VIDEO)

Fico redaktorovi RTVS: Ste trápni! Zamyslíte sa, čo ste navystrájali v Sobotných dialógoch (VIDEO) Reprofoto TA3

Robert Fico odmietol odpovedať na otázky súvisiace s Marianom Kočnerom. "Musíme sa zamyslieť nad RTVS," vyhrážal sa na tlačovke.

 

Strana Smer mala dnes tlačovú besedu s Robertom Ficom a ministrom Jánom Richterom o návrhu zákona o obedoch zadarmo a minimálnej mzde.
Nový redaktor relácie Reportéri RTVS Laco Ďurkovič, ktorý nedávno pripravil reportáž o únose vietnamského občana, sa bývalého premiéra spýtal: „Ja mám otázku v súvislosti s tým, že podozrivým z objednania vraždy bol Marian Kočner. Ako hodnotíte to, že ste boli rok a pol susedom jeho bytu? opýtal sa Fica.

Fico sa zasmial.

„Nemyslím, že to je na smiech,“ reagoval Ďurkovič.
"Je to na smiech. Vy ste z RTVS? Sa nečudujem, že takto dopadla sobotná relácia ako dopadla. Ste všetci rovnakí v poslednom čase… Neviem, že čo,“ povedal Fico a narážal na problémy v Sobotných dialógoch, po ktorých RTVS ukončila spoluprácu s jej moderátorom Braňom Dobšinským.

Podrobnosti: Dobšinský po excese v Sobotných dialógoch v RTVS končí

"Desať rokov ste boli premiérom tejto krajiny a ide o bezpečnostné riziko, ktoré ste podcenili," povedal Ďurkovič Ficovi a pripomenul mu aj to, že Kočnerovo meno figurovalo už v minulosti na tzv. mafiánskych zoznamoch.

„Myslím si, že sa musíme zamyslieť spoločne nad RTVS v poslednom čase…. Vaša otázka je maximálne trápna,“ dodal Fico. „Nespochybňujte RTVS, je tu človek podozrivý z vraždy a vy odpovedáte tak, že útočíte na mňa,“ reagoval Ďurkovič.

Na Kočnera sa spýtal aj ďalší redaktor RTVS zo Slovenského rozhlasu: „Vás neznervózňuje, akých ste mali susedov?“

„Ako predseda vlády som mal právo na to, aby som si prenajímal za štátne peniaze byt. Ja som sa rozhodol si prenajímať byt na reprezentačné účely a tak som aj urobil. Platím si byt, tak ako som si ho platil. Neviem, aký problém má RTVS,“ povedal Fico.

Fico mal ako premiér pravidelne raz do mesiaca v Sobotných dialógoch priestor na samostatný rozhovor s moderátorom, po ktorom mal viackrát výhrady k Dobšinskému. Kritizoval však aj ďalších redaktorov RTVS.

Odporúčame aj: Fico redaktorovi RTVS: Ste trafený

Fico pravidelne odmieta odpovedať na otázky kritických novinárov a často sa pritom znižuje aj k osobným útokom. V minulosti sa pri útokoch odvolával na kompromitujúce informácie, ktoré na tlačovej besede proti novinárom zverejnil práve Kočner.

Na tlačovej besede Fico nezabudol zaútočiť aj na organizátorov protestov Za slušné Slovensko, ktorí podali na Fica trestné oznámenie. Opäť ich označil za Sorošove deti.

Aktualizácia 18:35 o stanovisko hovorkyne RTVS Eriky Rusnákovej: "RTVS sa ohradzuje voči vyjadreniam, ktoré zazneli na adresu verejnoprávnej inštitúcie a jej redaktorov počas dnešnej tlačovej konferencie strany Smer-SD. RTVS plní v zmysle zákona úlohy verejnej služby, a preto jej redaktori majú právo klásť otázky k spoločensky relevantným témam."

S redaktomi RTVS sa Fico rozpráva približne od 37 minúty: