Som spokojný, je tu o nás postarané, naozaj, hovoria redaktori RTVS a TASR v promovideu Úradu vlády (VIDEO)

Som spokojný, je tu o nás postarané, naozaj, hovoria redaktori RTVS a TASR v promovideu Úradu vlády (VIDEO) Reprofoto FB Úrad vlády

Úrad vlády zverejnil video, v ktorom traja redaktori verejnoprávnych médií chvália podmienky pre novinárov na Úrade vlády. Ukázalo sa, že Úrad vlády "nepekné veci" vystrihol.


„Ja som spokojný, je tu o nás postarané. Naozaj. Je tu vždy občerstvenie - aj bagety aj káva, oceňujem možnosť prístupu k počítačom aj s internetom, to je skvelé,“ povedal Marián Kukelka z RTVS. "Je veľmi dôležité, že na tu prácu sú vytvorené podmienky. Je tu minimálne jeden počítač, tlačiareň, čo my, televízni redaktori, vieme celkom dobre zúžitkovať, povedala Iveta Gombošová, tiež redaktorka RTVS.

„Veľmi vítam aj tú zmenu plastových pohárikov, ktoré boli vymenené za sklenené fľaše alebo poháre,“povedal na videu Radoslav Šebo z TASR.

 

Novinári nikdy nemali ideálne podmienky na prácu na Úrade vlády. Vláda zasadá na poschodí a oni čakajú na ministrov roky pod schodami. Za vlády Fica sa podmienky pre novinárov výrazne zhoršili. Úrad vlády vytvoril pre ministrov pod schodami priestor, oddelený lanom od novinárov, kadiaľ môžu ministri nerušene prejsť. Čiže, ak je pre ministra nepohodlné odpovedať na kritické otázky novinárov, jednoducho sa pri nich nepristaví a odíde.
Ak sa aj pristaví, novinári majú veľmi stiesnené podmienky, keďže sa všetci tlačia aj s kameramanmi za lanom.

Na video na sociálnych sieťach reagovali vo verejných statusoch na facebooku aj ďalší novinári. Tí až takí nadšení z bagiet, prístupu na internet v 21. storočí či sklenených pohárov nadšení nie sú.

 

Dodatočne reagovala v komentári aj redaktorka RTVS Iveta Gombošová z promovidea, ktorá napísala aj to, že dotknutí redaktori žiadali o stiahnutie videa.

Aktualizácia o vyjadrenie Úradu vlády (21.6.):