Exmoderátor Rastislav Žitný je po roku na slobode

Reprofoto: noviny.sk Reprofoto: noviny.sk

Bývalý moderátor televízie Markíza Rastislav Žitný je už na slobode. Podľa rozhodnutia súdu splnil všetky podmienky podmienečného prepustenia a súd v Trenčíne rozhodol o jeho slobode.

 

 

O jeho podmienečnom prepustení v pondelok rozhodla samosudkyňa Okresného súdu v Trenčíne. Exmoderátor si svoj trest začal odpykávať minulý rok v apríli. O podmienečné prepustenie požiadal minulý mesiac. "Vo vašom prípade sa jednalo o nedbanlivostný prečin. Plnenie povinností počas výkonu trestu a vedenie bezúhonného života pred výkonom trestu, ste splnili podmienky, na to, aby ste boli podmienečne prepustený," povedala sudkyňa pri rozhodnutí.

Exmoderátora pôvodne odsúdili za za zavinenie smrti 5 ročného Tomáška Žilavého pri autonehode v júli 2008 za Rohožníkom.Súdny proces sa ťahal zhruba 4 roky. Exmoderátor sa neustále odvolával a s navrhovaným trestom nesúhlasil. Sudca v októbri roku 2011 uznal Rastislava Žitného z usmrtenia a ublíženia na zdraví.

Jeden rok bude Žitný v skúšobnej lehote. Žitnému onedlho hrozí ďalší súd. Ako uviedol týždenník PLUS 7 DNÍ, rodina Žilavých chce žiadať od Žitného v civilnom konaní odškodné.

Žitný roky pracoval ako moderátor televízie Markíza. Po tom, ako sa zotavil zo zranenia, na obrazovku Markízy sa už nevrátil. Pred nástupom na výkon trestu krátko pôsobil v mestskej televízii Trnava.