V nedeľu už od rána začínajú povolebné televízne debaty víťazov (VIDEO)

V nedeľu už od rána začínajú povolebné televízne debaty víťazov (VIDEO) Foto: RTVS

Po sobotňajších voľbách v nedeľu skoro ráno bude známe, kto je v parlamentných voľbách v roku 2020 víťaz a kto porazený. Začínajú sa diskusie a pokračujú mimoriadne volebné relácie.

Expres

Pravdepodobne prvý diskusnú reláciu s víťazmi prinesie Rádio Expres. Debata s Braňom Závodským začne už o 8:00 ráno a potrvá do 10:00. Expres do nej pozve politikov víťazných strán, ktoré sa dostanú do parlamentu.

Markíza

Špeciálne volebné vysielanie na Markíza začne o 09:55 reláciou Voľby 2020 – Víťazi volieb s moderátormi Zlaticou Švajdovou Puškárovou a Michalom Kovačičom. Mala by to byť prvá televízna povolebná diskusia so všetkými víťazmi volieb, teda predstaviteľmi politických subjektov, ktoré sa dostali do parlamentu.

O 13:00 odvysiela Markíza diskusnú reláciu Na telo, v ktorej moderátor Michal Kovačič privíta zástupcov politických subjektov, ktoré neuspeli v súboji o parlament. Voľby zhodnotia aj komentátori Martin M. Šimečka, Martin Hanus a netradične sa v tejto úlohe divákom predstaví aj bývalý slovenský premiér Mikuláš Dzurinda.

 

Odporúčame aj: Médiá pripravujú špeciálne vysielanie počas volebnej noci, prinášame prehľad (VIDEO)

Jednotka

V nedeľu 1. marca odvysiela Jednotka od 9:00 trojhodinové volebné štúdio s moderátormi Viliamom Stankayom a Miroslavom Frindtom.

Analyzovať výsledky volieb budú politológ Branislav Dolný a Michal Mislovič. Redaktori spravodajstva prinesú ohlasy politických subjektov z volebných centrál. RTVS tiež sprostredkuje reakcie Michala Kaliňáka za ZMOS, Moniky Uhlerovej za KOZ, Tomáša Malinského za AZZZ, Martina Vlachynského za INESS a do štúdia príde analytik slovenského ústavnoprávneho diania Kamil Baraník z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Do diskusnej relácie O 5 minút 12 s Martou Jančkárovou, Marekom Makarom a Ľubomírom Bajaníkom RTVS pozvala lídrov všetkých politických subjektov, ktoré sa prebojovali do parlamentu. Ich vyjadrenia o povolebnom usporiadaní budú ku koncu relácie analyzovať politológovia Jozef Lenč a Miroslav Řádek.

Slovenský rozhlas

Od 8:00 do 10:00 pripravilo Rádio Slovensko mimoriadne štúdio s moderátorkou Karolínou Lacovou. Diskusnú reláciu O 5 minút 12 bude Rádio Slovensko vysielať paralelne s televíznou Jednotkou.

JOJ

JOJ v nedeľu odvysiela mimoriadne vysielanie relácie Na hrane. Od 9:25 hod. sa moderátor Michal Magušin bude politikov a politologičky Anety Világy v štúdiu pýtať na výsledky volieb, ich hodnotenie, možnosti povolebnej spolupráce. Vráti sa aj k atmosfére z nočných centrál a kľúčovým informáciám z volieb.

TA3

V nedeľu začne TA3 s vysielaním už od 06.00 hod. S hosťami budeme hodnotiť výsledky volieb a v štúdiu postupne privítame lídrov relevantných politických strán. Od 8:00 bude prinášať rozhovory s lídrami relevantných strán; hodnotiť voľby bude sociológ Václav Hřích.
Televízia TA3 prinesie naživo aj tlačovú besedu Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán.