Markíza zverejnila oznam o porušení zákona za reportáž o „opitom“ lekárovi (FOTO)

Markíza zverejnila oznam o porušení zákona za reportáž o „opitom“ lekárovi (FOTO) Reprofoto Markíza, úprava foto Omediach.com

Televízia Markíza dnes zverejnila ospravedlnenie lekárovi spod Tatier za príspevok z roku 2015, pri ktorom ho vykreslila ako opitého, dokonca redaktor zavolal na staršieho lekára políciu.

Markíza priniesla zábery, ako sa lekár ťažko pohybuje a ako mu nejde otvoriť okno a kritizovala ho, za to, že pri čakaní na políciu, si v čakárni zapálil. „Hovorí, že cukrovku nemá. Lekár v dôchodkovom veku nebol opitý, mal spomalený rečový prejav aj pomalšie pohyby, pretože prekonal infarkt aj operácie ruky či bedrového kĺbu.

Podrobnosti: Markíza to s reportážou o lekárovi, ktorý nepil alkohol, prehnala

Licenčná rada na základe podnetov divákov už pred pár rokmi rozhodla, že Markíza odvysielaním príspevku porušila ustanovenie zákona o ochrane ľudskej dôstojnosti a televízii nariadila odvysielať trikrát oznam o porušení zákona. Televízia sa odvolala na Najvyššom súde.

Markíza na konci Televíznych novín dnes a včera zverejnila oznam o porušení zákona, po piatich rokoch od odvysielania príspevku.Ospravedlnenie lekárovi v ozname však nie je.

Reprofoto Televízne noviny

Na stránke televízie je stále krátky článok o "zvláštnom správaní lekára pod Tatrami" , no nie je v ňom vysvetlenie, aká bola pravda, ani oznam o porušení zákona či ospravedlnenie.