Noviny sa dnes dvojnásobne ospravedlnili Tkáčovi za Daniša

Noviny sa dnes dvojnásobne ospravedlnili Tkáčovi za Daniša Foto: ĆT

Hospodárske noviny dnes zverejnili dve ospravedlnenia spoločnosti J&T za komentáre Daga Daniša.

 

 


"Dňa 28. 11. 2014 bol v denníku Hospodárske noviny uverejnený komentár s názvom Žraloci, ktorý obsahoval hodnotiace úsudky, ktoré by mohli navodzovať dojem, že súdne rozhodovanie o návrhu na reštrukturalizáciu spoločnosti Slovakia Steel Mills, a. s., bolo protizákonne ovplyvňované. Za prípadné vyvolanie takéhoto dojmu sa skupine J&T ospravedlňujeme." Toto ospravedlnenie vyšlo v dnešných novinách.

„Najskôr založili na východe Slovenska oceliareň za 170 miliónov eur z českých štátnych peňazí. Potom narobili dlhy. A nakoniec sa dlhov aj s veriteľmi zbavia – tým, že si na súde v Košiciach vybavia reštrukturalizáciu... Takto vyzerá „podnikanie" v réžii slovenských finančných skupín. Konkrétne Maria Hoffmanna a J&T," napísal Daniš v novembri v komentári Žraloci.

Odporúčame aj: Hospodárske noviny sa ospravedlňujú Širokému, jeho synovi aj susedom

Druhé ospravedlnenie je na webe: „Dňa 5.2.2014 bol na internetovej stránke hnonline.sk pri článku „Grécko vyšetruje privatizáciu lotérie. Má v nej prsty aj J&T" uverejnený zvukovoobrazový záznam s vyjadrením D. Daniša. Za zverejnenie tohto záznamu sa skupine J&T ospravedlňujeme." Zvukový záznam už pod článkom nie je.

Pred pár dňami sa Patrik Tkáč sťažoval na Daga Daniša na Facebooku a pritom spomínal na prebiehajúcu mimosúdnu dohodu s vydavateľstvom: "V týchto týždňoch sa pripravuje dohoda, medzi J&T a HN, kde sa HN má ospravedlniť za výroky Daga voči J&T, aby sa HN vyhli súdnemu sporu s J&T," napísal Tkáč.

Odporúčame aj: Patrik Tkáč: Ponúkam Hospodárskym novinám pre seba pokutu 100 tisíc eur

V týchto dňoch zároveň vyšla v Hospodárskych novinách reakcia J&T na článok Poštovku potrápi Cyprus a komentár Daga Daniša Príbeh Poštovej banky, J&T a solária pre kone, ktoré podľa J&T „vytvárajú dojem, že na riešenie situácie Poštovej banky ohľadne gréckych štátnych dlhopisov boli v minulosti skryte použité zdroje banky nedovoleným spôsobom. J&T Finance Group SE (ďalej len J&T) sa ako jeden z hlavných akcionárov Poštovej banky musí voči týmto zavádzajúcim tvrdeniam ohradiť."

Sledujte nás na Facebooku: