RTVS rozšíri vyučovanie aj pre 2. stupeň, známy je už aj televízny rozvrh (VIDEO)

RTVS rozšíri vyučovanie aj pre 2. stupeň, známy je už aj televízny rozvrh (VIDEO) Reprofoto RTVS

Mimoriadne vysielanie vyučovania na Dvojke po konzultácii s novým ministrom školstva RTVS rozširuje od pondelka zo 45 minút na 90.

Program sa rozšíri aj o vyučovanie pre žiakov 2. stupňa.

Školský klub – hodinka z triedy bez kriedy bude vo vysielaní naďalej každý pracovný deň, od 9:15 do 10:45 h. Každá relácia bude rozdelená do troch blokov – vyučovanie pre 1.-2. ročník, 3.-4. ročník a 5.-7. ročník.

Školský klub bude od pondelka rozdelený do troch blokov pre 1. a 2. ročník, 3. a 4. ročník a 5. až 7. ročník. Jeden vysielací týždeň je organizovaný ako jeden školský deň - tak, ako deti v škole majú 5 hodín, tak bude aj v Školskom klube každý deň iný predmet. V pondelok bude o prírodovedných predmetoch, v utorok o informatike, v stredu o matematike, vo štvrtok sa bude venovať spoločenskovedným predmetom a v piatok sa zameria na slovenčinu a literatúru. Celý koncept je postavený na prepájaní predmetov a ročníkov, aby aj súrodenci doma mohli spolupracovať a objavovať učivo. Relácia ukazuje moderný spôsob výučby, ktorý deťom hravou formou pomáha, aby sami objavovali poznatky, boli zvedavé, pýtali sa a hľadali odpovede.

„K moderátorovi a učiteľom do vysielania pribudne aj metodik. Ten najmä rodičom vysvetlí, na čo sa jednotlivé úlohy zameriavajú a aké zručnosti rozvíjajú. Veríme, že takéto vysvetlenie pomôže divákom lepšie pochopiť spôsob koncipovania úloh a dá im tipy, ako s deťmi doma pracovať,“ povedal Peter Halák, riaditeľ neziskovej organizácie Indícia, ktorá sa podieľa na príprave vyučovania.

Odporúčame aj: Minister školstva predstavil portál na učenie Ucimenadialku.sk (VIDEO)

Projekt vznikol vďaka podpore Nadácie ČSOB a mimovládnej organizácie Indícia, ktorá sa venuje vzdelávaniu a inšpirovaniu učiteľov a manažérov na slovenských školách.