Na Markíze a JOJ mimoriadne vystúpi Matovič, na RTVS Čaputová

Na Markíze a JOJ mimoriadne vystúpi Matovič, na RTVS Čaputová Foto: Markíza

Situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 sa zhoršuje, opatrenia sa sprísňujú. V tejto súvislosti vystúpi mimoriadne premiér vo vysielaní televízie Markíza a prezidentka Zuzana Čaputová na RTVS.

Príhovor hlavy štátu RTVS odvysiela o 19.45 h. na Jednotke po Správach RTVS, v rovnakom čase na Rádiu Slovensko, taktiež ho prinesie aj na webe RTVS a Facebooku Správy RTVS.

V dnešných Televíznych novinách na Markíze o 19:00 hod. mimoriadne vystúpi premiér Igor Matovič, ktorý v rozhovore s moderátorkou Zlaticou Švajdovou Puškárovou divákov TV Markíza naživo oboznámi s prijatými opatreniami v boji proti tejto nákaze.

O 20:35 príde premiér aj do štúdia TV JOJ do relácie Noviny špeciál - koronavírus.

Už v piatok po rokovaní pandemickej komisie predseda vlády avizoval, že navrhne opatrenia týkajúce sa hromadných podujatí, nevynímajúc svadby. V sobotu vyhlásil, že situácia je mimoriadne vážna, a preto po troch mesiacoch preberá vedenie boja voči COVID-19 do vlastných rúk s rovnakým cieľom ako počas prvej vlny – vyhrať ho s čo najmenším dopadom na zdravie a životy nevinných ľudí.

Aktuálne prebieha zasadnutie krízového štábu, ktoré rozhoduje o nových opatreniach v súvislosti s druhou vlnou pandémie koronavírusu.