Swan predstavil novú Swan TV s viacerými vylepšeniami

Swan predstavil novú Swan TV s viacerými vylepšeniami

Spoločnosť Swan dnes na online tlačovej besede predstavila novú IPTV platformu.

„Dnešným dňom prinášame na trh modernú a kvalitnú televíziu našim existujúcim i novým zákazníkom,“ v úvode prezradil Roman Vavrík, generálny riaditeľ spoločnosti SWAN.

SWAN od tohto týždňa ponúka novým zákazníkom nový dizajnový set-up box, nové užívateľské rozhranie, ktoré podľa spoločnosti prináša nový komfort pri výbere televízneho programu, ale aj viacero nových funkcionalít.

Výsledná zmena, ktorá je krok vpred, vychádzala hlavne z potrieb našich zákazníkov, Snažili sme sa vypočuť ich potreby a priniesť im úplne nové užívateľské rozhranie, ktoré im poskytne ešte viac zábavy pri sledovaní svojej obľúbenej televízie,“ povedal Ján Matiaska, vedúci produktového oddelenia SWANu.

Televízny archív

Jednou z hlavných pridaných funkcionalít, je možnosť sledovania a vyhľadávania programu či relácie podľa vlastných preferencií. Stlačením tlačidla na domovskej obrazovke sa divák dostane do prehľadného archívu. Ten mu ponúkne na výber rôzne programy s percentuálnym hodnotením obľúbenosti, ktoré boli odvysielané a môže si ich pozrieť nerušene zo záznamu. Archív ponúka možnosť vyhľadania želaného programu aj prostredníctvom voľby filmových žánrov, prípadne vyhľadávania podľa názvu programu. Televízny archív je doplnková služba spoplatnená mesačnou sumou 2,99€ s DPH.

Prepínanie programov s novými funkciami

Zmeny sa dotkli aj klasického prepínania televíznych programov. Okrem štandardnej informácie o programe je k dispozícii aj časová os vysielaného programu, cez ktorú je možné vrátiť sa spať o niekoľko sekúnd, minút alebo úplne na začiatok programu a opätovne skočiť do priameho vysielania. Zároveň nové prepínanie ponúka aj možnosť jedným stlačením gombíka spustiť nahrávanie konkrétneho programu a neskôr si ho pozrieť z archívu. Služba nahrávanie vlastného obsahu je spoplatnená mesačným poplatok vo výške 0,99€ s DPH.

Prehľad programov EPG

Úpravy nastali aj v detaile prehľadu všetkých staníc a vysielaných programov, známom aj ako EPG. Pokročilé funkcie ponúkajú pohľad do minulosti odvysielaných relácií, ktoré je možné si pozrieť z archívu, ako aj rozpis budúcich programov s možnosťou nastavenia nahrávania. K programom, ktoré už boli odvysielané sa viete spätne vrátiť po dobu 7 dní.

Reprofoto Omediach.com

Multiplatformová televízia a prepojiteľnosť odkiaľkoľvek

Zásadnou zmenou je možnosť sledovať televíziu na viacerých zariadeniach súčasne. K dispozícii majú na výber webové rozhranie dostupné cez moje.swango.sk, alebo možnosť stiahnutia aplikácie určenej pre zariadenia iOS alebo Android a tak si zobrať svoju novú televíziu kdekoľvek so sebou.

Ďalšou zmenou je podpora rôznych sietí a pripojení, nie len od spoločnosti SWAN. „Chceme našu novú IPTV službu priniesť viacerým zákazníkom, nie len tým, ktorí majú internetové pripojenie od nás,“ povedal Roman Vavrík.

Zákazník, ktorý sa rozhodne pre novú IPTV od SWANu, už nemusí byť len v pokrytí služieb SWAN, ale novú televíziu si bude môcť spustiť aj na akomkoľvek pripojení iného poskytovateľa internetu. Stačí ak nový set top box pripojí cez ethernetový kábel. Celoplošná konektivita novej platformy bude postupne spúšťaná vo všetkých lokalitách a jej plošná dostupnosť sa očakáva koncom roka.

Súčasťou novej digitálnej IPTV televízie je aj nový set top box Arris VIP 4205.
Od budúceho roka sa portfólio podporovaných zariadení rozšíri aj o ďalšie aplikácie ako Android TV, Apple TV, vrátane aplikácii pre najnovšie televízory najpredávanejších značiek spoločností Samsung či LG.