Na čele rebríčka najpopulárnejších vianočných filmom v USA je Sám doma (VIDEO)

Na čele rebríčka najpopulárnejších vianočných filmom v USA je Sám doma (VIDEO) Foto z filmu

Najpopulárnejším vianočným filmom v Spojených štátoch je americká komédia Sám doma z roku 1990. Vyplýva to z výsledkov prieskumu spoločnosti YouGov, ktorého sa zúčastnila viac ako tisícka dospelých Američanov.

 Snímku Sám doma s Macaulayem Culkinom v hlavnej úlohe označilo za najlepší vianočný film 15 percent respondentov. Za ním nasledovali filmy Život je krásny z roku 1946 a Vianočné prázdniny z roku 1989, pre ktoré sa vyslovilo po 12 percentách respondentov, uviedol YouGov na svojich internetových stránkach.

Hlavným hrdinom komédie Sám doma je malý chlapec Kevin McCallister, ktorého jeho rodina vyrážajúca na vianočný výlet do Paríža zabudne samotného doma. Snímku režíroval Chris Columbus, ktorý neskôr nakrútil tiež napríklad prvé dva diely z populárnej série filmov o čarodejníckom učňovi Harrym Potterovi.

Do prvej desiatky najpopulárnejších vianočných filmov v USA sa podľa prieskumu dostal tiež akčný thriller Smrtonosná pasca, v ktorom policajt v podaní Brucea Willisa počas vianočných sviatkoch bojuje v mrakodrape proti skupine teroristov. Prieskum YouGov však tiež ukázal, že podľa viac ako polovice Američanov, ktorí Smrtonosnú pascu videli, nemožno túto snímku považovať za vianočný film.