RTVS odvysiela Mimoriadne správy

RTVS odvysiela Mimoriadne správy

V nedeľu 27. decembra o 10.00 h odvysiela RTVS na Jednotke Mimoriadne správy RTVS. 

Témou bude začiatok očkovania na Slovensku proti Covidu-19.

Prvé vakcíny už dorazili na Slovensko, informoval Štátny ústav na kontrolu liečiv. „Transport aj otvorenie a uskladnenie vakcín prebiehali za prísnych teplotných i bezpečnosntých podmienok. Vakcíny boli uskladnené v hlbokomraziacom boxe vo Fakultnej nemocnici Nitra, konkrétne balenia boli otvorené a liekovky vybrané na rozmrazovanie. Celý proces bol vopred organizovaný a naplánovaný: od otvorenia termoboxu po uskladnenie vakcín ubehli menej ako 3 minúty. Môžeme potvrdiť, že všetko je pripravené na očkovanie,“ informoval ŠÚKL.

Už dnes večer v nitrianskej fakultnej nemocnici majú ako prvého zaočkovať pána profesora Krčméryho. „Keďže sa boju proti infekčným chorobám venuje na Slovensku aj vo svete, práve on je veľkým symbolom zápasu, ktorý zvádzame s chorobou. Ja sama som vianočnú karanténu s Covidom využila práve na to, že som si prečítala knihu rozhovorov s profesorom Krčmérym, o pandémiách vo svete, o covide, o živote…,“ napísala na facebooku Veronika Remišová.
Prvé vakcíny sú určené pre zdravotníkov, ktorí bojujú s koronou v prvej línii.

Ako budú prichádzať ďalšie dodávky vakcíny, budú sa očkovať ohrozené skupiny obyvateľstva, potom sa naplno rozbehne plošné dobrovoľné očkovanie pre všetkých.