Zverejnili upútavku na špeciálny televízny projekt hercov z Priateľov a ďalších hviezd (VIDEO)

Zverejnili upútavku na špeciálny televízny projekt hercov z Priateľov a ďalších hviezd (VIDEO) Reprofoto Friends

Dlho očakávanú špeciálnu reláciu s hviezdami kultového seriálu Priatelia uvedie streamovacia služba HBO Max 27. mája. Termín uvedenia "stretnutia" po viac ako 15 rokoch oznámili tvorcovia vo štvrtok spoločne s nabitým zoznamom hostí, na ktorom je bývalý futbalista David Beckham, spevák Justin Bieber, herec Kit Harington známy zo seriálu Hra o tróny alebo pakistanská aktivistka a držiteľka Nobelovej ceny za mier Malála Júsufzaj. Zároveň sa objavila prvá upútavka.

 

Ako píše web The Hollywood Reporter, polminútový klip o relácii, kde sa herci "zase dali dohromady", veľa neprezrádza. Vidieť sú v ňom iba siluety Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisy Kudrowovej, Matta LeBlanca, Matthewa Perryho a Davida Schwimmera, ktorí stvárnili šesticu priateľov z New Yorku.

Posledný diel seriálu o osudoch Rachel, Moniky, Phoebe, Joeyeho, Chandlera a Rossa mal premiéru v máji 2004. Vyvrcholenie desiatej série vtedy na stanici NBC sledovalo len v Amerike cez 52 miliónov divákov. So svojimi 236 epizódami boli Priatelia jedným z najúspešnejších televíznych projektov z prelomu storočia.

Neskôr sa často špekulovalo o návrate seriálu, nakoniec HBO Max vlani vo februári ohlásil projekt, ktorý nemá podobu klasického dielu. Programový riaditeľ platformy Kevin Reilly vtedy uviedol, že relácia sa ponesie v rovnakom duchu, ako keď sa kedysi šestica priateľov spoločne s divákmi stretávala v reálnom čase. Teraz tvorcovia dodávajú, že ide o jednorazovú záležitosť a akúsi oslavu obľúbeného seriálu.

Vedľa šestice jeho hviezd sa v špeciáli objavuje viac ako 15 známych hostí, medzi ktorými je mnoho hercov. Okrem už spomínaného Harringtona je to napríklad Reese Witherspoon alebo Mindy Kalinga známa predovšetkým vďaka úlohe v americkej verzii seriálu Kancl. Hudobný priemysel zastupujú Bieber, Lady Gaga a kórejská popová skupina BTS. Pozvanie prijala tiež bývalá supermodelka Cindy Crawfordová.

"Takáto vec sa nedeje každý rok, dokonca ani každých desať alebo 15 rokov," uviedla na Instagrame Cox, predstaviteľka Moniky. "Beriem to ako obrovské požehnanie, že som mala možnosť zase sa vidieť so svojimi Priateľmi ... a bolo to lepšie, než kedykoľvek predtým," cituje ju denník The Guardian.

Priatelia podľa The Hollywood Reporter zostávajú jedným z najpopulárnejších seriálov na svete. Vďaka službe Netflix, ktorá kompletný prehľad dielov ponúkala v rokoch 2015 až 2019, "si získal novú generáciu fanúšikov". Od roku 2020 je k videniu na platforme HBO Max spadajúcu pod konglomerát WarnerMedia.