Televízia TA3 má novú grafiku (FOTO)

Televízia TA3 má novú grafiku (FOTO) Reprofoto: TA3

Nová grafika, logo, znelky. Televízia TA3 v deň 20. výročia zmenila svoj výzor. 

 „Nová staničná grafika reflektuje súčasné svetové trendy, má oveľa väčšiu dynamiku a nové animované prvky,“ píše televízia na svojej stránke. Televízia sa za posledný rok obmenila aj personálne, na obraze pribudli mnohé nové tváre ale aj relácie.

Novú grafiku spustila televízia v sobotu o 7:00:

Reprofoto TA3

So zásadnou vizuálnou zmenou prichádza televízia dnes v sobotu 11. septembra na svoje výročie. TA3 začala vysielať presne pred 20 rokmi. Štart mala pôvodne naplánovaný na neskorší termín. No útok na americké dvojičky 11. septembra 2001 všetko zmenil. V tom čase celý spravodajský tím si už v priestoroch pripravovanej televízie trénoval spravodajstvo, no pripravoval do steny. 

Nečakaná tragédia urýchlila štart a vtedajší riaditeľ a zakladateľ televízie Martin Lengyel sa rozhodol ísť s vysielaním okamžite vonku, čo výrazne pomohlo zviditeľniť novú televíziu – šokujúce udalosti v USA, ktoré zasiahli celý svet, pútali pozornosť a práve to bola príležitosť pre novú spravodajskú televíziu.

 

Nová grafika televízie síce farebne nadväzuje na tri farby trikolóry, no výraznejšie dopĺňa ostatným spektrom farieb. Grafika je farebnejšia, jasnejšia a pohyblivejšia - viac pracuje s novými technickými možnosťami. Do popredia viac vstupujú ľudia, moderátori.

K výraznej zmene grafiky TA3 prichádza po približne 10 rokoch.