V súvislosti s úmrtím Mira Žbirku menia televízie na Slovensku a v ČR program

V súvislosti s úmrtím Mira Žbirku menia televízie na Slovensku a v ČR program Foto: Česká televízia

V stredu zasiahla Slovensko ale aj Českú republiku smutná správa o náhlom úmrtí Mira Žbirku. Známy spevák zomrel podľa informácií jeho blízkych na zápal pľúc.

V súvislosti s úmrtím hudobnej legendy upravili viaceré televízie včera a aj dnes a ďalšie dni program.

Televízia Markíza si dnes (štvrtok) pripomenieme výraznú osobnosť a nezabudnuteľný humor speváka v relácii 2 na 1.

Foto: Markíza

Zmeny v programe urobila aj Česká televízia.

Tá dnes zaradí do programu na ČT1 o 17:05 Všechnopárty, na ktorej jedným z hostí moderátora Karla Šípa pred rokom bol Miro Žbirka.
V sobotu ČT1 venuje Mirovi Žbirkovi večerné vysielanie:
20:15 Miro Žbirka v Abbey Road - Miro Žbirka v legendárnom londýnskom nahrávacom štúdiu (2015).
20:35 Miro Žbirka: 40 let na scéne
Legenda československého popu oslávila v roku 2019 jubileum svojej hudobnej kariéry koncertom v najväčšej českej hale za doprovodu mnohých hostí a priateľov, vrátane hudobníkov spolupracujúcich s Paulom Mc Cartneym
22.05 Na plovárně s Mirem Žbirkou

Televízna Jednotka prinesie na obrazovky v piatok 12. novembra o 22.00 h koncert Miro Žbirka – 40 rokov na scéne. V sobotu si hudobnú ikonu pripomenie v relácii Neskoro večer o 22.10 h a v nedeľu, 14. novembra popoludní o 13.30 aj kultovým televíznym muzikálom Neberte nám princeznú.

Na Dvojke si Miroslava Žbirku môžu diváci pripomenúť v nedeľu 14. novembra špeciálom relácie Noc v archíve o 11.40 h a televízna Trojka v nedeľu o 17.55 h prinesie spomienkový program Vlastnými slovami.

Hudobnú legendu si od stredy pripomínajú vo vysielaní aj rozhlasové okruhy RTVS.

Rádio Slovensko si pripomína osobnosť Miroslava Žbirku v celodennom prúdovom vysielaní aj zmenou playlistu s častejším radením jeho skladieb.

V sobotu 13. novembra po 13.00 h odvysiela reláciu Túto hudbu mám rád, kde sa s ním zhováral Vlado Franc.
V nedeľu 14. novembra o 10.00 h si ju môžu vypočuť aj poslucháči Reginy.

Tá zároveň pripravila na piatok 12. novembra po 23.00 h a v repríze v nedeľu o 21.00 h reláciu Na koncert s Reginou s ukážkami z jeho koncertného účinkovania na Bratislavskej lýre. Rádio Regina Stred od štvrtkového rána zmenilo playlist a poslucháčom ako spomienku ponúka v každej hodine prúdového vysielania dve piesne z bohatej produkcie Miroslava Žbirku. Do vysielania zaraďuje aj spomienky a názory poslucháčov na jeho tvorbu, ktoré posielajú cez sociálne siete. Rádio Regina Východ si pripomenie Miroslava Žbirku rozhovorom z archívu v Magazíne po 10.00 h. Rádio Devín v sobotu 13. novembra v relácii Z playlistu o 13.00 h ponúkne polhodinu ikonických, výpovedne hlbokých piesní Miroslava Žbirku v redakčnom výbere hudobného dramaturga Ľuboša Černáka.

Rádio_FM si na hudobnú legendu spomína priebežne v prúdovom vysielaní. Venuje mu aj piatkový program Baláž&Hubinák od 18.00 h s reprízou rozhovoru. V utorok 16. novembra od 20.00 h zaradí reprízu programu Pohoda_FM, v ktorej bol Miroslav Žbirka hosťom.