RTVS má nové večerné správy o 20 hodine

 RTVS má nové večerné správy o 20 hodine

RTVS sa hodina správ máli. Hneď po skončení spravodajskej hodiny nasadzuje ďalšie správy o približne 20 hodine. Podľa prvých čísel sledovanosti sa jej to oplatí.

 


Bez akéhokoľvek proma RTVS už dva dni po skončení Správ RTVS a športového formátu Góly-body-sekundy vysiela nové krátke Správy RTVS. Tie trvajú niekoľko minút a zopakujú sa v nich hlavné udalosti, ktoré odzneli v Správach RTVS o 19 hodine.

Podľa stanoviska RTVS ide o ďalší krok v stratégii posilňovania spravodajstva RTVS, ktoré je teraz programovou prioritou RTVS. „Začíname pracovať aj s formátmi, ktoré doteraz televízia nevyužívala a nanovo nastavujeme spravodajský blok po 19:00. Našim cieľom nie je neúmerné predlžovanie spravodajstva na úkor kvality a informačného obsahu," povedala pre Omédiách.com Dominika Šulková, hovorkyňa RTVS.

RTVS má už dlhodobo problém s výrazne nižšou sledovanosťou Správ RTVS v porovnaní s Markízou a JOJ. Kým trhový podiel Televíznych novín na Markíze bol v utorok podľa údajov PMT/TNS SK 43,3% a nových Veľkých novín na JOJ 28 percent. Tradičné Správy RTVS mali v kategórii divákov starších ako 12 rokov 8,7 percent.

Odporúčam aj: Veľké noviny JOJ sa od Televíznych novín Markízy vzdialili


Nový spravodajský formát RTVS nasadzuje v čase, keď komerčné televízie majú blok reklám po správach. RTVS sa to oplatí. Blok športových správ spolu s krátkymi správami mal včera trhový podiel 11,1 percent, v pondelok to bolo 12,2 pecent, čo je výrazný nadpriemer Jednotky.

RTVS tak využíva moment, keď zvyknú mnohí diváci prepínať a hľadajú alternatívu.

„Úlohou verejnoprávneho spravodajstva je prinášať čo najkvalitnejší obsah, čo najširšiemu publiku. Preto prostredníctvom krátkych Správ RTVS oslovujeme aj iné publikum, ako je tradičný divák Správ RTVS, a ponúkame mu najdôležitejšie informácie. Samozrejme veríme, že po vzhliadnutí kvalitného obsahu v krátkych správach si skôr, či neskôr diváci zapnú hlavné Správy RTVS (prípadne správy o 12:00 a 16:00), na skvalitňovaní ktorých stále pracujeme," povedal pre Omédiách.com Lukáš Diko, riaditeľ Sekcie spravodajstva, športu a publicistiky RTVS.