Šéf CNN rezignoval kvôli vzťahu s členkou vedenia stanice

Šéf CNN rezignoval kvôli vzťahu s členkou vedenia stanice Reprofoto CNN

V stredu 2. februára šéf spravodajskej stanice CNN Jeff Zucker oznámil rezignáciu s okamžitou platnosťou. Dôvodom je jeho vzťah s kolegyňou a členkou vedenia stanice. Zucker ju vo svojom rezignačnom oznámení nemenoval, ale podľa CNN ide o šéfku obchodného oddelenia stanice Allison Gollustovú. Tá oznámila, že vo svojej funkcii zostáva.

"V rámci vyšetrovania pôsobenia Chrisa Cuoma v CNN som bol opýtaný na svoj vzťah so svojou najbližšou kolegyňou, s ktorou som spolupracoval viac ako 20 rokov. Požiadali ma, aby som oznámil, kedy vzťah začal, ale ja som to neurobil. A bola to chyba. Z tohto dôvodu dnes podávam rezignáciu," napísal Zucker vo svojom oznámení určenom zamestnancom CNN.

"Jeff a ja sme boli blízki priatelia a profesionálni partneri dlhšie ako 20 rokov. Náš vzťah sa nedávno kvôli covidu zmenil. Ľutujem, že sme to neoznámili v náležitom čase. Som hrdá na svoje pôsobenie v CNN a teším sa, že budeme vo svojej úžasnej práci pokračovať," napísala Gollustová vo svojom odkaze. Podľa CNN sú ona aj Zucker rozvedení.

CNN vlani prepustila moderátora Cuoma kvôli jeho snahe pomôcť bratovi Andrewovi, keď bol tento bývalý guvernér New Yorku obvinený zo sexuálneho obťažovania. Chris Cuomo vzniesol námietky proti okolnostiam svojho prepustenia. Podľa neho mu zamestnávateľ nevyplatil odstupné a nedodržal podmienky pracovnej zmluvy. Bývalý moderátor si najal právnika Bryana Freedmana, ktorý za neho bude so CNN vyjednávať.

New York Times označil šesťdesiatpäťročného Zuckera za jedného z najvplyvnejších ľudí v amerických médiách. Jeho náhle ukončenie deväťročného pôsobenia v CNN vnáša nestabilitu do vedenia stanice aj jej materskej spoločnosti WarnerMedia v čase, keď sa plánuje jej spojenie s firmou Discovery.