JOJka prepúšťa

Foto: screenshot JOJ Foto: screenshot JOJ

JOJ predĺžila vysielací čas hlavnej spravodajskej relácie a zároveň redukuje počet ľudí, ktorí ho pripravujú.

 


Ani Veľké Noviny JOJ vysielané nezvyčajne naživo z Prešova konkurenčné Televízne noviny Markízy neohrozili. Nedeľné Veľké Noviny z Prešova mali v komerčnej kategórii rating 8,2 percent, trhový podiel 30,4 percent. Televízne noviny Markízy skončili s Rtg 9,5 percent a trhovým podielom 35,3 percent. Rozdiel medzi spravodajskými formátmi bol ale výrazne menší ako predchádzajúce dni. V sobotu mali Veľké Noviny trhový podiel 22,8 percent a Televízne noviny 39 percent.

Veľké Noviny vysielané na námestí plnom ľudí vrátane detí začala reportážou s drastickými zábermi na obete útoku v Sýrii s upozornením, že nie sú vhodné pre maloletého diváka. 

JOJ 1. septembra spustila nové Veľké Noviny JOJ, ktoré nahradili doterajšie Krimi a Noviny JOJ. Televízia tak má podobnú večernú spravodajskú hodinu ako Markíza a RTVS. Súčasťou zmien je aj zmena grafiky spravodajských formátov, štúdia, vizuálu.

Odporúčam aj: Veľké Noviny JOJ sa menia na šou vysielanú z námestia

So spravodajskými novinkami prišla aj redukcia ľudí. „Už vyhodili osem kameramanov. A na rad majú prísť redaktori spravodajstva, ktorí si vraj v rámci efektívnej výroby majú pomáhať," napísal denník Plus 1 deň. JOJ prepúšťanie potvrdila.

„Nový newsroom priniesol 10až 15-percentné zefektívnenie pracovného výkonu za vyššieho štandardu. Vzhľadom na danú skutočnosť sme pristúpili k personálnym zmenám a napriek nižšiemu počtu zamestnancov dokážeme divákom ponúknuť o tridsať minút viac spravodajstva," povedal pre Plus 1 deň PR manažér televízie Michal Pilip.