Prídeme a všetkých vás zabijeme! vyhrážal sa ruský poslanec v televízii novinárovi z Nemecka (VIDEO)

Prídeme a všetkých vás zabijeme! vyhrážal sa ruský poslanec v televízii novinárovi z Nemecka (VIDEO) Reprofoto Rossija 1

Poslanec ruského parlamentu Alexej Žuravljov vo vysielaní ruskej štátnej televízie vvyhrážal, že zabije vojnového spravodajcu nemeckého denníka Bild na Ukrajine Björna Stritzela. Spravodajcu pritom nazval "náckom". Informoval o tom portál Meduza.

 

Žuravljov adresoval vyhrážky nemeckému novinárovi, keď v programe Šesťdesiat minút televízie Rossija 1 reagoval na materiál nemeckého denníka. "Chcem tomu náckovi povedať, a je mi to šumák, že prídeme a všetkých ich zabijeme!" rozohnil sa poslanec. Na moderátora, ktorý povedal, že "nie je potrebné nikoho zabíjať", poslanec reagoval: "Pôjdem tam, a ak ho tam uvidím, tak...!"

Žuravljovova parlamentná frakcia Liberálnodemokratickej strany Ruska (LDPR) uviedla, že poslancovo emotívne vystúpenie odráža jeho názor, ktorý ale vedenie strany nezdieľa. Frakcia zdôraznila, že "vyhrážanie sa smrťou" určite nie je jej "metóda". Zároveň ubezpečila, že na svojom septembrovom zasadnutí poslancove výroky posúdi. Tiež moderátor programu televízie Rossija 1 vyhlásil, že poslancove výroky boli cez čiaru.

Sám poslanec ale povedal, že svoje slová za nekorektné nepovažuje. "Novinár (Stritzel) hovorí nadšene o tom, ako tam dodávajú nacistické húfnice... Prídeme a všetkých vás zabijeme. To nie je vyhrážanie, ale životná realita," uviedol Žuravljov v komentári pre internetové médium Podjom.