RTVS v súvislosti s úmrtím kardinála Jozefa Tomka odvysiela pohrebné obrady i ďalšie programy

RTVS v súvislosti s úmrtím kardinála Jozefa Tomka odvysiela pohrebné obrady i ďalšie programy

RTVS prinesie divákom priame prenosy z pohrebných svätých omší za zosnulého kardinála Jozefa Tomka z Vatikánu a z Košíc a tiež ďalšie programy.

Jednotka odvysiela v priamom prenose vo štvrtok 11. augusta o 11.00 h Pohrebnú sv. omšu v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne pri Oltári katedry. Predchádzať jej bude o 10.45 h dokument z cyklu GEN.sk /Jozef Tomko/. Po skončení sv. omše o 12.15 h odvysiela dokument Z Udavského do Ríma.

RTVS mení program aj v deň poslednej rozlúčky s kardinálom Tomkom. Jednotka odvysiela v utorok 16. augusta od 10.45 h priamy prenos Pohrebnej sv. omše v Katedrále sv. Alžbety v Košiciach.

Dvojka prinesie v utorok večer o 20.10 h dokumentárny portrét Kardinál Jozef Tomko. Film naplnený hlbokými myšlienkami, životnými skúsenosťami aj vtipnými poznámkami, ktorý sa odvíja na turistike v Alpách, na Lomnickom štíte, v chaose rímskej dopravy aj v súkromí domova, píše RTVS v tlačovej správe.

Trojka odvysiela v utorok 16. augusta o 10.10 h dokument 10 dní v Ghane o misijnej ceste kardinála Tomka v tejto africkej krajine.

Poslednú rozlúčku v Ríme aj na Slovensku budú prinášať aj ďalšie hlavne katolícke médiá.

Podrobnosti: KBS: Informácie o rozlúčkach s kard. Tomko a zoznam prenosov v médiách