Peter Bielik bude pracovať pre Pravdu

Peter Bielik bude pracovať pre Pravdu Ilustr. foto: TA3

Dlhoročný moderátor TA3 Peter Bielik bude novým moderátorom internetovej relácie Ide o Pravdu na TV Pravda. Vydavateľstvo Pravdy a TA3 sú si stále bližšie.

Bielik nastupuje na pozíciu po Márii Hlucháňovej, ktorá po zmene vedenia v RTVS nastúpila na post šéfky spravodajstva a publicistiky RTVS. Poslednú reláciu v Pravde moderovala 1. júla.
 
“Ako moderátor vstupujem do online priestoru redakcie Pravdy s pokorou, ktorá takému renomovanému médiu prináleží. Verím, že si aj v online priestore nájdem svojich divákov a budem rád, ak prispejú k príprave jednotlivých relácií svojimi podnetmi, či otázkami na mojich hostí. Je to pre mňa nová výzva a rozhodol som sa jej postaviť čelom,” cituje Bielika vydavateľstvo Our Media SR v tlačovej správe.

Peter Bielik bude aj naďalej pracovať aj v TA3, kde aktuálne moderuje reláciu Téma dňa. "Televízia TA3 má s Pravdou dlhoročnú spoluprácu, pôsobenie Petra Bielika v onlinovej diskusii Ide o Pravdu nemá žiadny vplyv a ani nie je v rozpore s moderovaním Témy dňa, ktorej tvárou je Peťo Bielik už 15 rokov a dosahuje vynikajúce výsledky sledovanosti," povedala pre Omediach.com Oľga Dúbravská z vedenia TA3.
 
„Sme veľmi radi, že jeden z najskúsenejších moderátorov televízie TA3 Peter Bielik, prijal naše pozvanie a pravidelne vysielaná relácia Ide o Pravdu, ktorej bude neoddeliteľnou súčasťou, obohatí a skvalitní publikovaný obsah online portálu denníka Pravda, ale i jeho printovej verzie,” povedal riaditeľ obsahu vo vydavateľstve Our Media SR Ľuboš Kamenistý.    

Akvizícia Bielika v Pravde je opäť ďalším znakom blízkosti vydavateľstva Pravdy a TA3.

Podrobnosti: TA3 má nového šéfa aj majiteľa

Väzby sú zreteľné hlavne od príchodu Michala Voráčka, nového majiteľa TA3, ktorý bol do októbra 2021 spolumajiteľom Our Media SR, vydavateľa Pravdy. Do vedenia TA3 s Voráčkom prišiel aj bývalý predseda predstavenstva Our Media SR Ján Svoboda. V Our Media SR pracovali aj Oľga Dúbravská a Zuzana Martináková, ktoré prišli do TA3 skôr.

TA3 v spravodajstve promuje aktivity vydavateľstva Pravdy, články Pravdy (na titulke vpravo dole) a naopak Pravda píše pozitívne texty o TA3.

Relácia Ide o Pravdu vznikla v roku 2018. Jej prvou moderátorkou bola bývalá politička Zuzana Martináková, ktorá v súčasnosti pôsobí v TA3 na pozícii riaditeľky spravodajstva a publicistiky. Po jej odchode ju nahradila Mária Hlucháňová.