Politiku v TA3 robí bývalý hovorca Jureňu a zakladateľ Harabinovej strany (VIDEO)

Politiku v TA3 robí bývalý hovorca Jureňu a zakladateľ Harabinovej strany (VIDEO) Reprofoto TA3: Tlačovka v maštali

Od konca minulého roka je jedným z hlavných politických redaktorov TA3 Branislav Král. Pre TA3 pripravuje spravodajstvo, rozhovory a živé vstupy z vlády či parlamentu. Branislav Král mal k politike roky veľmi blízko – bol poradca a hovorca nominanta HZDS, založil a viedol politickú stranu Dnes, ktorá bola predchodkyňou Vlasti Štefana Harabina a bol aj neúspešný kandidát vo voľbách do Národnej rady SR.

Reprofoto TA3

Mediálny poradca pri legendárnej tlačovke z maštale

Branislav Král začínal v Slovenskej televízii. Od roku 2000 do 2004 bol redaktorom televízie Markíza. Po odchode z Markízy založil internetovú televíziu, ktorá dlho nevydržala. Počas vlády Roberta Fica bol poradcom a hovorcom nominanta HZDS ministra pôdohospodárstva Miroslava Jureňu. S jeho pôsobením na ministerstve je spojená aj jeho kauza konfliktu záujmov, keď Králova firma Slovenská internetová televízna spoločnosť vyhrala tender za približne 1,2 milióna korún napriek tomu, že Král bol v tom čase konateľom firmy a zároveň poradcom ministra. Královu firmu vybrali takmer mesiac po akcii.

Král ako mediálny poradca doprevádzal Jureňu na legendárnej tlačovke v maštali, kde minister za búchania po stole, kriku a bučania kráv oznámil odchod z funkcie. Jeho odchod si vynútil vtedajší premiér Fico pre škandál s pozemkami vo Veľkom Slavkove.

V roku 2011 založil Král spolu s Jureňom politickú stranu Dnes, ktorá sa neskôr premenovala na Občiansku stranu Dnes, potom na Stranu občianskej ľavice a v roku 2019 na stranu Vlasť, s ktorou kandidoval do volieb Štefan Harabin. Král zároveň neúspešne kandidoval v roku 2012 do parlamentu ako dvojka na kandidátke Strany zelených.

Branislav Král sa venoval aj podnikaniu. Okrem spoločnosti Slovenská internetová televízna spoločnosť (neskôr Sintes Group) je majiteľom eseročky MIXSTORE, v ktorej bola istý čas druhým spoločníkom akciovka PATRIA VENTURE CAPITAL, v ktorej vedení sedí Jozef Brhel mladší, syn známeho oligarchu Jozefa Brhela staršieho.