Senzi TV nie je až taká úspešná

Senzi TV nie je až taká úspešná

JOJ Group po mesiaci oznámila, že už je v peoplemetrovom paneli, pochválila sa jedným výsledkom, ďalšie čísla tají. Jej celodenný podiel za posledné tri dni nevyskočil nad 0,3 percentá.

 


„Už mesiac, od 1. 9. 2013, vysiela nová televízia SENZI, ktorej výsledky sledovanosti budú od dnešného dňa súčasťou denného reportu peoplemetrového prieskumu spoločnosti TNS," napísalo PR oddelenie JOJ Group 1. októbra v tlačovej správe o tom, že Senzi TV úspešne vysiela už mesiac.

Televízia nemala veľké pokrytie, jednotliví operátori ju zaraďovali len postupne. „Pokrytie televízie v peoplemetrovom paneli k 30. 9. 2013 je 17,8%, čo predstavuje 213 z 1 245 domácností. Programová ponuka pri tomto pokrytí však už teraz zaznamenáva sľubný divácky záujem, čo dokumentuje napríklad celodenný share 0,6% v cieľovej skupine 12-54 zo dňa 28.9.2013," napísala televízia.
Keď sme požiadali televíziu, aby poskytla aj ďalšie čísla Senzi TV (celodenný podiel a prime-time) za posledné tri dni, hovorkyňa odpísala: „Spomínané dáta Vám nemôžem poskytnúť." Spoločnosť PMT dáta na základe dohody členských televízií nezverejňuje. Čísla za vlastné televízie môžu zverejňovať jednotlivé televízie, tie však do pravidelných tlačových správ napíšu vždy len tie úspešná dáta.

Víťazstvo v súčasnom súboji televíznych skupín okolo Markízy (Markíza, Doma, Fooor, Dajto) a okolo JOJ (JOJ, Plus, Wau a Senzi) je podľa údajov PMT/TNS SK na strane Markízy. Napríklad vo štvrtok Joj Group mala celodenný podiel v komerčnej kategórii spolu okolo 25 percent a televízie okolo Markízy spolu 38,9 percent.
V hlavnom vysielacom čase to bolo v pomere 26,4 percent (JOJ Group) ku 42,1 percent (Markíza Group).

Televíziu Senzi je v súčasnosti v káblovej sieti Slovak Telekom, v ponuke Fiber TV od Orange-u, v ponuke spoločnosti SATRO ako aj v ponuke UPC.