RTVS :24 od dnes 9. mája vysiela po novom (FOTO, VIDEO)

RTVS :24 od dnes 9. mája vysiela po novom (FOTO, VIDEO)

Po viac ako roku od štartu spravodajský okruh RTVS :24 prechádza zásadnou zmenou.

Spravodajský okruh RTVS :24 odštartoval minulý rok po náhlom rozhodnutí Jaroslava Rezníka. Bolo to bez príprav, bez špeciálnej grafiky, premyslenej programovej štruktúry či tréningu a po viacerých lapsusoch, ktoré sa objavili v spravodajstve - napríklad odignorovanie začiatku vojny alebo pozvanie Jána Čarnogurského na komentovanie medzinárodnej situácie.

Podrobnosti: RTVS klesla s Jánom Čarnogurským na úroveň prokremeľskej RT

Po viac ako roku RTVS pripravila nový vizuál, grafiku, nové programy, nové štúdio a spúšťa pre svoj spravodajský okruh kampaň. RTVS avizuje viac aktuálnych správ, viac komentárov a odborných analýz. Na obraze RTVS :24 sa budú striedať redaktori a moderátori Barbora Bodáková, Miroslav Frindt, Marek Makara, Marta Jančkárová, Veronika Iršová, Klauda Suchomel Guzová, Viktória Belová, Vladimír Lichvár, Marek Gudiak, Slávka Dvořáková, Alfonz Šuran, Jana Majeská a Jana Košíková, píše RTVS v tlačovej správe.

Reprofoto RTVS

„Spravodajstvo bolo jednou z hlavných tém môjho projektu koncepcie RTVS pri mojej kandidatúre na pozíciu generálneho riaditeľa. Som veľmi rád, že po necelom roku prichádza RTVS s vynovenou spravodajskou programovou službou RTVS :24, a to v symbolický deň, keďže 9. máj je dňom Európy. Objektivita v každej sekunde je headline pre RTVS :24, ktorý odráža našu snahu práve v tejto dobe zodpovedne pristupovať k vytváraniu spravodajského a publicistického obsahu,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

„Zriadenie spravodajskej programovej služby bolo veľmi rýchle a nevyhnutne potrebovalo dopracovanie nielen vizuálnej a grafickej identity, ale aj obsahovej náplne. Som rada, že sa nám to v pomerne krátkom čase podarilo a verím, že nadšenie a profesionalita celého tímu bude prínosom pre celé spravodajstvo a publicistiku,“ hovorí Anna Sámelová, riaditeľka Sekcie Spravodajstva a publicistiky.

Zmenami prejde aj programová štruktúra RTVS:24. Spravodajský okruh má priniesť dvojnásobok premiérového obsahu. Pokračujú súčasné formáty Interview :24, Ekonomika :24, Svet :24, Týždeň vo svete, Týždeň v ekonomike, Komentáre dňa, Šport :24. Ranné správy budú vysielané bez prerušenia promo blokmi, ako aj Správy o 12.00 a Správy o 19.00, ktoré sa vysielajú paralelne na Jednotke aj RTVS :24. Cez víkend sa budú Správy :24 vysielať už od 7.00 h v pravidelných 15-minútových blokoch.

Pribudne nová relácia Cez Lupu s Monikou Šebovou, ktorá sa bude každú sobotu v prime time venovať témam z oblasti kriminalistiky.

RTVS :24 má od dnes aj novú staničnú grafiku. „Vizuálny ident bol vytvorený tímami animačných grafikov, kameramanov, ostričov, osvetľovačov a režisérov, ktorí nepoužívali počítačom generované objekty. Všetko čo divák uvidí je skutočný objekt, svetlo, tma a farba, ktoré boli reálne natočené,“ povedala riaditeľka Sekcie komunikácie a Sekcie marketingu RTVS Zuzana Ťapáková. Celý reštart RTVS :24 zastrešuje komunikačná kampaň na okruhoch ale aj prostredníctvom inzercie a online komunikácie.