Nový šéf spravodajstva a publicistiky Markízy prichádza z Novy

Nový šéf spravodajstva a publicistiky Markízy prichádza z Novy Foto: Markíza

Novým riaditeľom spravodajstva a publicistiky televízie Markízy bude Michal Kratochvíl, ktorý posledných šesť rokov šéfoval spravodajstvu a publicistike v českej TV Nova, ktorá je sesterskou televíziou Markízy. 

Michal Kratochvíl je český novinár, ktorý v Nove pôsobil na rôznych pozíciách od roku 2007. Zaoberal sa predovšetkým aktuálnymi udalosťami z domova a zahraničia, pracoval na českom volebnom spravodajstve, amerických prezidentských voľbách a na troch olympijských hrách v Soči, Rio de Janeiro a Pchjongčchangu. Afganistan navštívil až päťkrát, keď novinársky pokrýval vojnu. Režíroval dva dokumenty: Česko-19 o koronavíruse a Cesta ke Svobodě o 30. výročí 17. novembra 1989.

Doterajší riaditeľ Henrich Krejča a Markíza sa vzájomne dohodli na ukončení jeho pracovného pôsobenia v televízii. „Henrich venoval Markíze na súčasnej pozícii viac ako desať rokov a po uvážlivej diskusii sme sa s Henrichom zhodli, že je ten správny čas posunúť sa ďalej. Henrichovi úprimne ďakujeme a prajeme mu všetko najlepšie v jeho ďalšom pôsobení. S cieľom zabezpečiť plynulý prechod a kontinuitu sme sa dohodli, že u nás zotrvá do konca roka,” dodal k pôsobeniu Krejču Gažík.

„Michalove skúsenosti v televízii a online médiách budú prínosom pri riadení a vedení nášho tímu. Vďaka jeho dlhoročnému pôsobeniu ako šéfredaktora v TV Nova disponuje predpokladmi, ktoré ho predurčujú v tejto novej roli uspieť,” povedal generálny riaditeľ televízie Markíza Peter Gažík, ktorý sám začínal kariéru ako redaktor spravodajstva Markízy.

„Dnešné rozhodnutie prichádza po mesiacoch diskusií s Petrom, ktorý mi preukázal veľkú flexibilitu a otvorenosť. V Markíze som prežil krásnych takmer 27 rokov života, je to skvelá televízia a želám jej všetko dobré a veľa úspechov,“ vyjadril sa k svojmu odchodu Krejča.

Novým šéfredaktorom spravodajstva TV Nova sa stal Vladimír Rosol, ktorý doteraz viedol redakciu webu TN.cz.