Trump navrhol diskusiu s Harrisovou na Fox News, podľa jej tímu má strach z ABC

Trump navrhol diskusiu s Harrisovou na Fox News, podľa jej tímu má strach z ABC

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump navrhol, že sa stretne v debate s demokratickou viceprezidentkou Kamalou Harrisovou na televíznej stanici Fox News, ktorá sa bude konať 4. septembra. Bývalý americký prezident to napísal v piatok neskoro večer v príspevku na sociálnej sieti Truth Social. Volebný tím Harrisovej však konanie tejto akcie nepotvrdil a Trumpa obvinil, že sa snaží vyvliecť z už naplánovanej debaty na stanicu ABC v inom termíne. Fox News sa k veci zatiaľ nevyjadrila.

 

"Pravidlá budú podobné pravidlám mojej debaty s Ospalým Joom (Sleepy Joe), s ktorým jeho strana zaobchádza príšerne, ale s arénou plnou divákov!" uviedol Trump. Narážal tým na prezidenta Joea Bidena, ktorý sa medzitým svojej kandidatúry pod tlakom spolustraníkov vzdal a do novembrových volieb následne podporil nomináciu Harrisovej.

Trumpov príspevok bol podľa agentúry Reuters na niekoľko minút odstránený, potom sa ale objavil znova. Trump tiež zmazal svoj návrh na "veľké" stretnutie s občanmi v rovnakom termíne, pokiaľ by Harrisová "nebola ochotná alebo schopná debatovať".

Volebný tím Harrisovej medzitým Trumpa obvinil, že porušil svoje slovo, keď pre televíznu debatu s Harrisovou navrhol nový termín namiesto pôvodne plánovanej druhej debaty s Bidenom na stanici ABC.

"Musí prestať hrať túto hru a dostaviť sa na debatu, ku ktorej sa už zaviazal, a to 10. septembra" na ABC, uviedol riaditeľ komunikácie kampane súčasnej viceprezidentky Michael Tyler. "Donald Trump sa začína báť a snaží sa vycúvať z debaty, s ktorou už raz súhlasil, a beží rovno na Fox News, aby ho pred ňou zachránili," dodal.

Harrisová minulý mesiac uviedla, že je "pripravená", keď televízia Fox News navrhla prezidentskú debatu medzi oboma kandidátmi až na 17. septembra. Fox News dnes na žiadosť Reuters o komentár k tejto veci bezprostredne nereagovala.

Keď Biden 21. júla odstúpil z volebného podujatia a podporil Harrisovú, Trump povedal, že s ňou debatovať nebude, pretože nie je oficiálnou kandidátkou demokratov. Ako dôkaz jej nedostatočnej podpory dodal, že ju nepodporil ani bývalý prezident Barack Obama. Ten tak urobil o deň neskôr. Tento piatok si potom Harrisová zabezpečila hlasy delegátov potrebné na získanie demokratickej nominácie.