S voľbami sa vracia Puškárová a nové O 5 minút 12

S voľbami sa vracia Puškárová a nové O 5 minút 12

V sobotu boli voľby do VÚC a médiá už chystajú špeciálne spravodajstvo. Denníky a spravodajské weby budú pripravovať mimoriadne správy už od soboty a televízie chystajú špeciálne relácie.

 

 

Markíza mimoriadne nasadí Na telo, ktoré už od leta nevysiela. Nebude v tradičnom čase krátko popoludní, ale o 10 hodine a bude trvať 45 minút. „Dozviete sa prvé výsledky župných volieb a aj prvé reakcie politických lídrov," povedala Zlatica Puškárová, ktorá bude reláciu moderovať.

RTVS okrem bežných spravodajských relácií bude vysielať aj mimoriadne Správy RTVS na Jednotke už v sobotu, približne o 22 hodine, keď sa uzatvoria volebné miestnosti. A potom ešte tesne pred polnocou o približne 23:45. „Budeme prezentovať aktuálne informácie z jednotlivých krajov, ako aj priebežné výsledky volieb," povedal šéf spravodajstva Lukáš Diko.

V nedeľu vysiela RTVS mimoriadne spravodajstvo na Jednotke približne o 9:00, kde divákom prinesie predbežné výsledky volieb vo všetkých krajoch a prvé reakcie.

Foto: RTVS

Výsledkom volieb bude venovaná aj pravidelná nedeľná diskusná relácia O 5 minút 12, ktorú bude po prvýkrát moderovať Martin Strižinec vo vynovovenom štúdiu.

Rozšírenú televíznu diskusiu v plnom rozsahu odvysiela celoplošne Rádio Regina.

Slovenský rozhlas sa bude venovať voľbám aj v mimoriadnych reláciách. Po uzavretí volebných miestností krátko po 22 hodine vysiela Rádio Slovensko špeciálnu reláciu. „V nej budeme prinášať informácie o voľbách a priebežných výsledkoch až do času, kým nebudeme môcť poslucháčom sprostredkovať neoficiálne výsledky volieb do samosprávnych krajov," povedal Diko. V nedeľu ráno na Rádiu Slovensko okrem rozšíreného spravodajstva bude od 9 hodiny volebné štúdio, na Rádiu Regina bude volebné štúdio o 10 hodine.

"Televízia TA3 bude naživo prinášať aktuálne informácie z priebehu volieb počas celého dňa. Štáby TA3 budú vo volebných miestnostiach vo všetkých samosprávnych krajoch, ako aj v centrále Ústrednej volebnej komisie. Výsledkom volieb bude venovaná aj nedeľná relácia V politike," oznámila televízia.