Prehľad olympijského hokeja na Markíze a Dajto

Prehľad olympijského hokeja na Markíze a Dajto Foto: Markíza

Televízia odvysiela až 30 hokejových zápasov, ďalšie športové disciplíny pôjdu na piatich on-line kanáloch platformy Voyo.sk.

 

 

Televízia odvysiela všetkých 30 zápasov hokejového turnaja mužov zo Zimných olympijských hier 2014 v ruskom meste Soči. Všetky zápasy ponúkne v HD kvalite a s komentárom priamo zo štadiónov Bolšoj a Šajba v Soči. Markíza po prvýkrát získala televízne práva na olympijský hokej.

Prehľad vysielania:

(Vysielacie časy v tabuľke znamenajú, kedy presne začínajú samotné zápasy.)

Čo sa bude vysielať na Markíze?

Divácky najatraktívnejšie zápasy slovenskej hokejovej reprezentácie pôjdu na Markíze. Pri otváracom súboji Česko – Švédsko, všetkých zápasoch slovenskej reprezentácie a od semifinále bude Markíza vysielať aj hokejové olympijské štúdio s hosťami zo Záhorskej Bystrice.

„Naše domovské štúdio dovtedy prejde výraznými technologickými úpravami tak, aby sme okrem samotných zápasov mohli aj sprievodné hokejové štúdiá prinášať v HD kvalite," povedala hovorkyňa Markízy Tatiana Tóthová.

Zápasy bude priamo v Soči komentovať Pavol Gašpar, na striedačku s Matúšom Krutým. Spolukomentátorom bude Miro Hlinka. V Soči bude aj redaktor Daniel Očenáš.

Štúdiom v Záhorskej Bystrici bude sprevádzať moderátor Slávo Jurko a Štefan Eisele.

V prestávkach zápasov, v ktorých nebudú hrať slovenskí hokejisti, bude Markíza vysielať telefonickú súťaž s Janou Hospodárovou a Adrianou Polákovou. Markíza spustila aj špeciálny web sochi2014.tvnoviny.sk.

 Hokejová ponuka na Dajto

Na Dajto pôjde okrem vybraných priamych prenosov každý hrací deň približne 25-minútový sumár diania, ktorý bude obsahovať krátke zostrihy zápasov, doplnené o reakcie hráčov.

Zápasy budú k dispozícii aj na platenej platforme VOYO.sk, kde pôjdu okrem hokeja prostredníctvom piatich on-line kanálov aj niektoré ďalšie olympijské disciplíny.

Štyri z nich budú prinášať priame prenosy, piaty zostrihy a vybrané najzaujímavejšie momenty. „Samozrejme, plánujeme sa zamerať najmä na slovenských športovcov, ktorí majú šancu dostať sa medzi najlepších," povedala Tóthová.


Markíza už spustila aj promo kampaň so sloganom „Jeden tím – jedna vášeň".

Odporúčame aj: Kompletný program zimnej olympiády na RTVS (STV)

Hokej bude aj na Rádio Slovensko

Rozhlasové práva má RTVS, prenosy bude komentovať na okruhoch Slovenského rozhlasu.

Okrem podrobného každodenného spravodajstva počas konania olympiády bude Rádio Slovensko prinášať všetky priame prenosy zápasov našej hokejovej reprezentácie. Rádio Slovensko do Soči vysiela svoj vlastný redaktorský tím v zložení Matúš Čunderlík, Jozef Jarkovský, Martin Šeďo, Martin Balážik, Svetlana Barátová a Martina Uličná.