Towercom bude mať nového vlastníka

Towercom bude mať nového vlastníka

Majiteľ Českých Rádiokomunikácií, skupina Macquarie Infrastructure Funds, rozšíri oblasť svojho podnikania aj na Slovensko.

Skupina v piatok oznámila, že preberá telekomunikačného operátora Towercom, spoločnosť, ktorá je najväčším poskytovateľom služieb vysielania. „Towercom je úspešná spoločnosť pôsobiaca v stabilnej, rýchlo sa rozvíjajúcej ekonomike. Tešíme sa na spoluprácu so zákazníkmi, vedením a zamestnancami Towercomu, aby sme mohli naďalej poskytovať vysoko kvalitné služby slovenskému odvetví vysielacích a prenosových služieb," povedal podľa DigiZone.cz Edward Beckley, generálny riaditeľ Macquarie Infrastructure and Real Assets pre Európu.

Spoločnosť Towercom poskytuje služby terestriálneho a satelitného televízneho a rozhlasového vysielania na celom území Slovenskej republiky. Towercom je vlastníkom rozsiahlej vežovej infraštruktúry na území celého Slovenska a ponúka služby ich prenájmu, projekcie, výstavby, technologickej i netechnologickej údržby zariadení zákazníkov.

Skupina MIRA okrem Českej republiky pôsobí aj na trhoch v Nemecku, Poľsku, Španielsku, Švédsku, Rusku a Veľkej Británii.

Dokončenie akvizície je podľa DigiZone.cz podmienené získaním potrebných regulačných povolení.