RTVS bude vysielať naživo trojhodinový maratón z Košíc

RTVS bude vysielať naživo trojhodinový maratón z Košíc Kosicemarathon.com

RTVS po prvýkrát v histórii prinesie priamy prenos z celého Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach.

Košický maratón bude v nedeľu 5. októbra. RTVS jubilejný 90. ročník najstaršieho európskeho maratónu po prvýkrát odvysiela v priamom prenose. Maratón pokryje v celej dĺžke - od štartu až po cieľ. Počas neho sa bude vysielať aj špeciálne štúdio s hosťami a jedna z kamier bude snímať maratón z helikoptéry, píše RTVS v tlačovej správe.

„V štúdiu privítame viacerých hostí. Sú medzi nimi slovenskí a československí víťazi maratónu, šéf európskej atletiky Hansjörg Wirz, prvá žena bostonského maratónu Joann E. Flaminiová, ale napríklad aj Ron Hill, vynikajúci britský vytrvalec, štvornásobný svetový rekordér a druhý muž na svete, ktorý zabehol maratón pod 2:10," povedal k priamemu prenosu Pavol Gašpar zo športovej redakcie RTVS.

Komentátormi priameho prenosu budú Pavol Gašpar a vôbec po prvýkrát sa v pozícii televízneho komentátora objaví rozhlasový komentátor Jozef Jarkovský.
Maratónske štúdio bude moderovať Oľga Hamadejová, čerstvé informácie priamo z trate bude divákom RTVS prinášať reportér Jozef Frivalský.

Trojhodinový priamy prenos sa začína na Jednotke v nedeľu 5. októbra o 8:45.