JOJ zverejnila podrobnosti o novej stanici RiK

JOJ zverejnila podrobnosti o novej stanici RiK Foto: JOJ

Skupina JOJ Group požiadala o licenciu na novú televíznu stanicu, o ktorej, ak budú splnené formálne požiadavky, licenčná rada rozhodne na jednom zo svojich najbližších zasadnutí.

 

 

Pôjde o platený kanál s názvom RiK, cielený na deti vo veku 4 - 12 rokov, vysiealť začne začiatkom budúceho roka.

Aj keď skupina sa chváli, že bude mať vôbec prvú televíziu na trhu pre deti v slovenčine, konkurenciu bude mať veľkú. Operátori ponúkajú viac ako desiatku špeciálnych programov určených pre deti, ktoré majú svojich pravidelných detských divákov, hoci sú prekladané do češtiny.

Odporúčame aj: Ako a kde je možné naladiť novú televíznu stanicu RiK a prečo ju niektorí operátori nechcú?

Vysielanie pre deti, hlavne cez víkend, keď sú deti doma, ponúkajú aj celoplošné stanice. Ponuku pre detského diváka výrazne rozšírila aj RTVS.

Detský kanál RiK vychádza z licencie nemeckej spoločnosti Your Family Entertainment AG. O vlastných reláciách, ktoré by sa vyrábali pre RiK doma, JOJ Group nehovorí.

„Sme hrdí na to, že práve JOJ Group prinesie na trh prvý detský TV kanál v slovenskom jazyku. Tešíme sa, že našim najmladším divákom ponúkneme program, pri ktorom sa budú smiať aj učiť a využijú svoj čas pred obrazovkou zábavnou i náučnou formou. Veríme, že sa RiK stane dobrým spoločníkom detí, ale aj ich rodičov, ktorí sa budú môcť spoľahnúť na kvalitné formáty a zodpovednú programovú štruktúru našej piatej stanice," povedal Marcel Grega, generálny riaditeľ JOJ Group.