JOJ Group hrozí pokuta za to, že spustila novú televíziu bez licencie

JOJ Group hrozí pokuta za to, že spustila novú televíziu bez licencie Foto: JOJ

JOJ Group len nedávno ohlásila spustenie novej televízie a začala na začiatku júna aj vysielať. Podľa zákona vysielanie bez udelenej licencie je zakázané.


Spoločnosť MAC TV k svojim existujúcim televíziám do skupiny JOJ Group pridala novú platenú televíziu pre deti Ťuki TV. Tá je len v ponuke televíznych platforiem spoločnosti Slovak Telekom.

Vysielanie spustila napriek tomu, že nemala ešte od Rady pre vysielanie a retransmisiu pridelenú licenciu. Licenciu jej rada schválila len včera, zároveň začala voči televízii správne konanie v súvislosti s možným porušením zákona, ktorý zakazuje vysielanie bez licencie. Vysielateľovi hrozí pokuta do výšky 165 969 eur.

Odporúčame aj: Všetky rozhodnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu

Ťuki TV ponúka rozprávky – ako Lolek a Bolek, Macko Uško, Počkaj zajac. Ale aj čítanie rozprávok so slovenskými hercami, či vzdelávací program s pesničkami.

Viac: Podrobnosti o novej televízii

JOJ Group chystá spustenie ďalšej televízie - JOJ Cinema. Vysielať má už onedlho - program má pripravený od 15. júna. Vysielať má v Česku aj na Slovensku. Na Slovensku ešte o licenciu nepožiadala, u susedov ju už získala.