Mediálny magnát Murdoch vraj žezlo odovzdá synovi Jamesovi

Mediálny magnát Murdoch vraj žezlo odovzdá synovi Jamesovi Foto: Twitter R.M.

Murdoch chce opustiť miesto riaditeľa 21st Century Fox.

Mediálny magnát Rupert Murdoch plánuje odstúpiť z funkcie výkonného riaditeľa americkej mediálnej skupiny 21st Century Fox. S odvolaním sa na zdroje blízke Murdochovej rodine o tom dnes informovala americká televízna stanica CNBC. Osemdesiatštyriročný Murdoch vraj žezlo odovzdá synovi Jamesovi.

Oznámenie by vraj mohlo prísť čoskoro. Nie je však jasné, či sa zmeny uskutočnia ešte tento rok, alebo na začiatku budúceho roka. Murdoch, ktorý má v 21st Century Fox kontrolný podiel, zostane výkonným predsedom správnej rady Foxu. O funkciu sa bude novo deliť so svojím ďalším synom Lachlanom.

Spoločnosť Fox na žiadosť o vyjadrenie, ktorú jej zaslala agentúra AFP, zatiaľ nereagovala.

Spoločnosť vznikla rozdelením mediálneho konglomerátu News Corporation na vydavateľskú spoločnosť rovnakého mena a spoločnosť 21st Century Fox, kam patrí televízia Fox, filmové štúdiá a viacero káblových televízií.

Plán rozdelenia schválili akcionári News Corporation presne pred dvoma rokmi. Rupert Murdoch sa potom stal predsedom správnych rád oboch firiem a výkonným riaditeľom 21st Century Fox. V nej rodina drží podiel 39,4 percenta.