Dnes štartuje JOJ Cinema. Prinášame podrobnosti

Dnes štartuje JOJ Cinema. Prinášame podrobnosti Foto: JOJ cinema

Nová televízna stanica bude vysielať na Slovensku aj v Českej republike. Bez reklamy a bez slovenskej licencie.

 


Televízna skupina JOJ Group dnes spúšťa v poradí siedmu televíziu vo svojom portfóliu. Vysielať začne dnes (v pondelok 15. Júna) o 18:30 s americkým filmom Frajeri vo Vegas.

 

„Nový filmový kanál prinesie bohatý program pre všetkých fanúšikov kinematografie, ale aj pre celé rodiny. Stanica divákom ponúkne exkluzívne českej i slovenské televízne premiéry filmov všetkých žánrov a desiatky známych a celosvetovo úspešných kinohitu," píše televízia. Televíziu JOJ Cinema bude JOJ Group vysielať na základe českej licencie. Píše, že akvizične je obsah stanica právne vysporiadaný pre územie Českej i Slovenské republiky. Licenciu požiadala od českej Rady SR pre rozhlasové a televízne vysielanie, slovenskú nežiadala.

JOJ už dlhodobo je nespokojná z rozhodovaním slovenskej licenčnej rady, najčastejšie dostáva pokuty za prekračovanie povoleného množstva reklamy, vulgarizmy a nesprávne označovanie programov.

Odporúčame aj: Program JOJ Cinema na prvý týždeň

K označovaniu vhodnosti programov piktogramami ju česká licencia nezaväzuje.

JOJ Cinema bude platený kanál bez reklamy, má byť šírený prostredníctvom satelitných a káblových operátorov. „JOJ Cinema bude vysielať 24 hodín denne v natívnom HD alebo SD rozlíšenie, s českým dabingom, ale aj vo zvukovom režime DUO, čiže v pôvodnom znení," píše televízia.

 

Operátori sú zatiaľ zdržanliví

"V pondelok 15. júna bude JOJ Cinema v ponuke operátorov Skylink, ANTIK Telecom, CentroNet a KTR, neskôr stanica postupne pribudne do portfólia ďalších českých a slovenských káblových či satelitných operátorov," povedala pre Omédiách.com Miroslava Klempová z JOJ.

Orange ju zatiaľ v ponuka nemá. „O zaradení stanice Joj Cinema uvažujeme, na jej zaradenie do aktuálnej programovej ponuky však v najbližších mesiacoch nevidíme priestor," povedala pre Omédiách.com Ivica Hricová z Orange.

"S vysielateľom tejto stanice momentálne rokujeme. O zmenách v rastri budeme vopred informovať," povedal pre Omédiách.com Michal Korec zo Slovak Telekom.

„Budeme postupovať ako pri všetkých kanáloch, otestujeme ho, či má potenciál zaujať našich zákazníkov a zároveň budeme rokovať o podmienkach jej zaradenia. Momentálne teda ešte nie sme rozhodnutí," povedal Marek Michalík zo Satra.

Antik, Swan a Antik zatiaľ rokujú.

Dostupná bude užívateľom Skylink s nasledujúcimi parametrami: Satelit Astra / 23,5 ° E / polarizácia horizontálna / 11 797 MHz / FEC 3/4 / kódovanie IRDETO / modulácia DVB - S2, 8PSK, Pilot ON / SID: 5145 / V - PID: 3585 / A - PID_1: 3565 / A - PID_multi: 3605

Prinesieme podrobný prehľad postoja operátorov k novej televízii.