Mika dostal otvorený list so žiadosťou priameho duelu Fico-Matovič

Mika dostal otvorený list so žiadosťou priameho duelu Fico-Matovič Foto: RTVS

Premiér a Igor Matovič si už niekoľko dní posielajú odkazy v kauze týkajúcej sa predaja Matovičovej firmy.


Traja kandidáti na poslancov OľaNO Jozef Viskupič, Viera Dubačová a Ján Budaj, dnes poslali generálnemu riaditeľovi RTVS Václavovi Mikovi otvorený list, v ktorom ho žiadajú o priestor vo vysielaní na priamu konfrontáciu ich lídra Igora Matoviča s premiérom Robertom Ficom.

 

„Obraciame sa na Vás so žiadosťou, aby ste sprostredkovali verejnú diskusiu premiéra R. Fica s Igorom Matovičom, ktorá vyžaduje neutrálnu pôdu. Veríme, že ako predstaviteľ verejnoprávnej inštitúcie budete mať záujem vyhovieť záujmu verejnosti, ktorá by chcela pochopiť okolnosti tohto prípadu „v mimoriadne silnom verejnom záujme" (ako ho nazval premiér R. Fico) a našej žiadosti vyhoviete," píšu v liste a upozorňujú, že takéto stretnutie Fica s Matovičom sa za 6 rokov účinkovania OĽaNO ešte neuskutočnilo.

Za ideálny priestor navrhujú formáty „O 5 minút dvanásť" alebo „Sobotné dialógy."

Viac: Otvorený list šéfovi Václavovi Mikovi so žiadosťou o televízny duel Fica s Matovičom

Fico sa nestretol na televíznej obrazovke nielen s Matovičom ale ani s lídrami ďalších opozičných strán. Tradične k nemu RTVS volá hlavne Jána Figeľa alebo Bélu Bugára.

Aktualizácia o stanovisko RTVS: "Tak ako pri obdobných výzvach z posledných týždňov, ani v tomto prípade sa RTVS nenechá vtiahnuť do predvolebného súboja. RTVS pri tvorbe obsahu dodržiava princíp redakčnej slobody a nezávislosti."