Peter Puškár vysvetľuje, čo má spoločné s televíziou INTV

Peter Puškár vysvetľuje, čo má spoločné s televíziou INTV Foto: FB P.P.

V pripravovanej televízii INTV bola v pondelok Národná kriminálna polícia. Televízia, pre ktorú robia bývalí ľudia zo Slobodného vysielača, to označila za škandál.

 

 

Akcia súvisela s dokumentovaním závažnej daňovej trestnej činnosti, ktorá mala byť páchaná organizovanou skupinou, povedala v pondelok polícia. Šéf Finančne správy a prezident Policajného zboru dnes oznámili, že Daňová kobra rozložila organizovanú skupinu 40 firiem, ktorá na nadmerných odpočtoch DPH a znižovaní daní chcela obrať štát o približne 10 miliónov eur. Podľa nich na čele tejto organizovanej skupiny je Peter Puškár, šéf strany Právo a spravodlivosť, ktorý posledné obdobie má spoločné aktivity s ľuďmi z Kotlebovej strany.

„Pán Puškár nefiguruje vo vedúcich pozíciách v televízii a ani nie je konateľom. Nechápem, prečo by nás mali spájať s údajnou trestnou činnosťou niekoho iného," povedala pre aktuálne.sk konateľka televízie Zuzana Zlámalová. Ako dodala, televízia ho nekontaktuje a ani od neho nedostáva žiadne príkazy. Peter Puškár, tohto času na úteku pre Omédiách.com povedal niečo iné.

ROZHOVOR S PETROM PUŠKÁROM

V akej spojitosti ste s INTV?

Poznám Nora Lichtnera a ľudí z televízie, a snažím sa, aby sa ten projekt rozbehol. Bezodplatne im dávam nejaké právne rady, nejaké auto som im vybavil.. Tak normálne. Keďže si myslím, že tá televízia ide správnym smerom, tak som sa snažil do toho zapojiť, tak dobrovoľne.

Myslíte s majiteľmi?
Áno, áno.

A kto sú majitelia?
Tá Rakúšanka Mária Eibl, Noro Lichtner, Július Greguš.

Takže vy im právne vypomáhate?
Nie len právne. Keď treba niečo vybaviť, aj nejaké obchodné veci. Potrebovali napríklad vybaviť nejaký materiál, ja som im vybavil za dobrú cenu firmu, čo im tam pomohla, prenajal som obchodníkovi dom za symbolických 100 eur, na čo mu zobrali počítač.

To, že bola NAKA v televízii, to súvisí s vami?
To, že som ja do tej telky viackrát chodil, som s tými ľuďmi v kontakte, si s nimi telefonujem, tak si to zobrali ako zámienku. Je to nezávislé médium, ktoré politickú korektnosť odkladá a nie sú za nimi oligarchovia, tak protizákonne urobili raziu, aby zdiskreditovali televíziu, to je celé. Možno keby som častejšie chodil do Markízy alebo ku vám tiež by tam spravili raziu.

Čo v televízii polícia hľadala?
Je to vec stará štyri roky, pred dvoma rokmi to začali vyšetrovať, keď mi urobili domovú prehliadku, zobrali si k tomu všetky veci, vypočuli ma, zavreli ma do cely predbežného zadržania. Oni majú k tomu všetky listinné dôkazy, výpovede, teraz to vytiahli, len aby zdiskreditovali televíziu.

Ste predsedom strany Právo a spravodlivosť, ale pohybujete sa aj okolo Kotlebu. Čo máte s jeho stranou?
Myslím si, že dosiahli vo voľbách pekný výsledok, majú to odmakané a ako každej strane, ktorá je zameraná proti týmto zločincom, držím aj im palce.

Budete s tou stranou spolupracovať?
Nebudem sa k tomuto vyjadrovať.

(Rozhovor vznikol telefonicky v pondelok večer, dnes ho Puškár autorizoval.)