Merčiak sa sťažuje na podmienky pre novinárov na olympiáde

Merčiak sa sťažuje na podmienky pre novinárov na olympiáde Reprofoto RTVS

Videá, ktoré poukazujú na nedostatky olympijskej dediny v Riu, pribúdajú. Jedno pridal aj komentátor RTVS.

 


Marcel Merčiak a jeho kolega Ľuboš Hlavena ostali po príchode do Ria nemilo prekvapení. Hotel, v ktorom majú komentátori RTVS najbližšie dni bývať, by mali podľa Merčiaka zbúrať.

 

Merčiak v reportáži (pod článkom) pre RTVS upozorňuje, že do Ria neprídu len tisícky športovcov, ale aj 23 tisíc novinárov. Komentátor RTVS za zvukov hudby zo seriálu Akty X ukázal zákutia a nedostatky izby hotela. Cena hotela, ktorý komisia vybrala na zoznam oficiálneho ubytovania, podľa slov Merčiaka počas olympiády porástla päťnásobne oproti zvyšku turistického roka. „Realita je krutá. Žiadne bezpečnostné opatrenia, žiadne siete proti komárom, len staré izby s chabou hygienou, nehodnou 21. storočia," povedal Merčiak.

Odporúčame aj: Olympiáda na RTVS začne v piatok o polnoci

Sťažnosti na nedostatočné podmienky v mieste letnej olympiády pribúdajú. Nespokojný je aj štáb z Číny. Do nedokončených priestorov sa odmietli nasťahovať športovci z Austrálie. Na zlé podmienky upozornili aj športové výpravy z Argentíny či Bieloruska. "Netečie žiadna teplá a studená voda len tak-tak. Nefunguje kanalizácia a chýbajú zábradlia," cituje RTVS zástupcov Bieloruského olympijského výboru.