V Plustelke pribudnú nové televízne stanice

V Plustelke pribudnú nové televízne stanice  Ilustr.foto: JOJ

Plustelka spustila vysielanie aj v štandarde DVB-T2.

 

 

 

Spoločnosť Towercom, ktorá prevádzkuje televíznu platformu Plustelka, dnes oznámila že zakončila prechod 4. celoplošného multiplexu do moderného vysielacieho štandardu DVB-T2, ktorý umožní zákazníkom Plustelky rozšírenie programovej ponuky.

„Počas letných mesiacov bol postupne v jednotlivých regiónoch Slovenska realizovaný prechod 13 vysielačov štvrtého multiplexu do modernejšieho štandardu DVB-T2. Uplynulý týždeň bol prepnutý aj posledný vysielač Nitra – Zobor a celá sieť s programovou ponukou Plustelky už vysiela trvale v novom vysielacom štandarde DVB-T2 s kompresným formátom H.264, píše Towercom v tlačovej správe.

Prechod 4. multiplexu na DVB-T2 vytvoril priestor pre nové TV stanice, vrátane vysielania vo vysokom rozlíšení. Od 8. septembra bude sprístupnený filmový kanál JOJ Cinema v HD verzii (nahradí SD verziu), budúci týždeň bude rozšírená programová ponuka o kanál pre dospelých Eroxxx v SD verzii.  Towercom hovorí o viacerých ďalších staniciach,  aké to budú, však zatiaľ neprezradil. "Ďalšie rozšírenie programovej ponuky je možné očakávať v nasledujúcich týždňoch," píše Towercom.

Naopak o pár miesiacov z DVB-T sa chystá odísť Markíza.

Viac: Markíza končí s DVB-T, divákov však o tom neinformuje